NavMenu

Diners club BiH ostvario promet od 6,6 mil KM za prvih sedam mjeseci 2013.

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.09.2013. 14:00
Komentari
Podeli

U prvih sedam mjeseci ove godine karticama Diners Cluba BiH ostvaren je ukupan promet u iznosu od 6,6 mil KM, a što predstavlja povećanje za 47% u odnosu na isto razdoblje u 2012.

Ukupan broj Diners kartica na tržištu Bosne i Hercegovine krajem jula tekuće godine iznosio je 5.700, a samo tokom 2013. izdano je novih 2.400 kartica. Krajem jula 2013. Diners kartica bila je prihvaćena na ukupno 7.000 prodajnih lokacija, a što je za 1.000 više nego krajem 2012. Ujedno se njome može plaćati na više od 11.000 POS uređaja, odnosno na 70% svih POS uređaja u BiH.

U prvih sedam mjeseci ove godine promet podignute gotovine je iznosio 1,8 mil KM, što je za 190% više u odnosu na isto razdoblje lani kad je iznosio više od 622.000 KM. Zanimljivo je istaknuti da je već u prvih sedam mjeseci ove godine promet podignute gotovine bio veći za 28% u odnosu na cijelu 2012. Diners Club BiH korisnicima Diners Plus kartica omogućuje i kreditno plaćanje do 12 mjeseci na svim prodajnim lokacijama Dinersa u zemlji i inostranstvu. Promet po ovoj kartici u prvih sedam mjeseci iznosio je 704.000 KM, što predstavlja povećanje od 61% u odnosu na isto razdoblje lani te je za samo 14% manje od cjelogodišnjeg prometa ovom karticom ostvarenog u 2012.

- Rezultati poslovanja u prvih sedam mjeseci ove godine, nastavak su postavljene strategije poslovanja iz 2012. kad je ostvaren značajan rast u svim segmentima. Tako je ostvarena saradnja sa svim najvećim bankama na tržištu i prodajnim partnerima, što je rezultiralo širenju prihvatne mreže kako samog broja prodajnih lokacija tako i broja bankomata, a čime je mogućnost podizanja gotovine postala znatno dostupnija korisnicima. Naglasak je stavljen i na prodaju kartica, zbog čega su obavljene edukacije širom BiH sa ciljem upošljavanja novih agenata te su, u saradnji s partnerima, otvoreni i novi kanali prodaje - istakla je direktorica Diners Cluba BiH Katica Vranjković.

Zbog ostvarenih rezultata poslovanja u svim segmentima tokom 2012., Diners Club International je u junu ove godine Diners Clubu BiH dodijelio nagradu za najbolju malu franšizu EMEA regije (Europe, Middle East, Africa).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.