Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.09.2013.| 09:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zlatna šestoaprilska plaketa opštine Teslić uručena prof. dr Zoranu Popoviću

(Foto: Opstinateslic.com)

Najviše priznanje opštine Teslić uručeno je u utorak (3. septembar) profesoru doktoru Zoranu Popoviću s Vojno-medicinske akademije u Beogradu, inače rođenom Teslićaninu. Priznanje su uručili, zamjenik načelnika opštine Teslić, Milovan Stanković i predsjednik Skupštine opštine Teslić, Željko Perišić, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Popović je inače prošlogodišnji dobitnik Zlatne plakete "6. april" ali je, zbog stalnih obaveza, nikako nije uspio primiti.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Srbije, brigadir general Zoran Popović dao je veliki doprinos tokom proteklog rata zbrinjavanju ranjenih boraca i civila s područja opštine Teslić. Zlatna šestoaprilska plaketa dodijeljena je Popoviću i zbog velikog doprinosa koji i danas daje na polju traumatologije i ortopedije, piše na sajtu opštine Teslić.

Prof. dr Zoran Popović, rekao je da je kroz svoj rad imao priliku da podijeli sudbinu i događaje koji su se dešavali na ovim prostorima i da je generacija vojnih hirurga koja je učestvovala u ovim događajima dala veliki doprinos što su Teslićani prepoznali.

- Komunikacija se nije završila sa završetkom ratnim događajima, nego je svakodnevno nastavljena jer sa ovih prostora veliki broj ljudi dođe na VMA i zatraži pomoći, gdje smo članovi mog tima i ja uvijek na raspolaganju, spremni da pomognemo, što je prepoznato i nagrađeno – istakao je Popović, i dodao da na priznanje gleda, kao na priznanje timu vojnih hirurga, Vojno-medicinskoj akademiji i Vojsci Srbije.

Predsjednik Skupštine opštine Teslić, Željko Perišić, pojasnio je da prof. dr Zoran Popović zbog obaveza nije uspio da prisustvuje prošlogodišnjoj svečanoj sjednici na kojoj bi mu bila uručena "Zlatna plaketa" i da je po njegovom prvom dolasku u Teslić upriličena dodjela priznanja.

Perišić je još rekao da o Popoviću najbolje govore njegova humana djela i mnogi sugrađani koji su se liječili na VMA u Beogradu, dodajući da su i neke opštine Republike Srpske dodijelile slična priznanja Popoviću.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.