Izvor: eKapija | Petak, 30.08.2013.| 17:06

Uređenjem korita rijeke Vrbanje Čelinac dobija ljepši izgled - Projekat vrijedan 2,5 mil KM

Čelinac

Pripremne radnje na projektu regulacije korita rijeke Vrbanje teku planiranom dinamikom, potvrdio je načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

- Projekat obuhvata dio obale i korito rijeke Vrbanje u dužini od oko 1,7 kilometara u urbanom području Čelinca. Trenutno intenzivno radimo na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Iako je dobar dio te problematike riješen, iskoristiću priliku da vlasnike zemljišta obuhvaćene projektom pozovem na saradnju i razumijevanje, kako bi omogućili izvođaču da što prije uđe na gradilište - rekao je Zeljković i podsjetio da će realizacijom ovog projekta Čelinac u dobroj mjeri biti zaštićen od poplava, ali i dobiti novi, ljepši izgled.

Da će zaista tako i biti, potvrđuje i izrađeni plan prostorne organizacije koji je, između ostalog, definisao izgradnju šetališta uz lijevu obalu rijeke Vrbanje, stepeništa za silaz do vodotoka, gradsku plažu, kao i uređenje trotoara i zamjenu ograde na gradskom mostu, piše na opštinskom sajtu.

Šetalište će biti uređeno na potezu od gradskog mosta do sportsko-rekreativne zone, što je prva faza realizacije u odnosu na postojeće regulacione planove. Šetalište dugo 700 metara biće opremljeno klupama, svjetiljkama i kantama za otpatke, ali i dodatno uređeno zelenilom.

Podsjećamo, projekat regulacije korita rijeke Vrbanje vrijedan je 2,5 mil KM, a sredstva za ovu namjenu obezbijedila je Vlada Republike Srpske kroz "Projekat hitne pomoći i zaštita od poplava".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.