Izvor: eKapija | Petak, 30.08.2013.| 16:20

Sarajevo uskoro dobija prvo biciklističko parkiralište

(Foto: Centar.ba)

Sarajevska općina Centar finansiraće izgradnju prvog biciklističkog parkirališta u tom gradu, tačnije ispred BBI Real Estate centra iznosom oko 7.000 KM, saopšteno je na sajtu općine.

Na press konferenciji, na kojoj je predstavljen ovaj projekat, prisustvovali su stručna savjetnica u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Đenita Bogunić-Kešelj i savjetnici načelnika općine Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

Tarik Imamagić, sportski direktor i takmičar u utrci naglasio je da je ovo šesta godina zaredom kako se održava utrka, te da joj je cilj okupljanje što većeg broja biciklista i same promocije biciklizma.

Damir Margeta, autor idejnog projekta prvog biciklističkog parkirališta u Sarajevu, predstavio je model izgradnje koji podrazumijeva obrnute stalke koji su druge kategorije sigurnosti. Ovaj stalak osigurava bicikl na nekoliko tačaka što će spriječiti njegovu krađu. Kapacitet parkinga planiran projektom obuhvatiće 20 mjesta za bicikla.

Prema riječima stručne savjetnice za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Đenite Bogunić-Kešelj, izgradnja parkinga za bicikle ispred BBI Centra biće završena za nešto manje od mjesec dana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.