NavMenu

Sarajevo uskoro dobija prvo biciklističko parkiralište

Izvor: eKapija Petak, 30.08.2013. 16:20
Komentari
Podeli

(Foto: Centar.ba)

Sarajevska općina Centar finansiraće izgradnju prvog biciklističkog parkirališta u tom gradu, tačnije ispred BBI Real Estate centra iznosom oko 7.000 KM, saopšteno je na sajtu općine.

Na press konferenciji, na kojoj je predstavljen ovaj projekat, prisustvovali su stručna savjetnica u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Đenita Bogunić-Kešelj i savjetnici načelnika općine Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

Tarik Imamagić, sportski direktor i takmičar u utrci naglasio je da je ovo šesta godina zaredom kako se održava utrka, te da joj je cilj okupljanje što većeg broja biciklista i same promocije biciklizma.

Damir Margeta, autor idejnog projekta prvog biciklističkog parkirališta u Sarajevu, predstavio je model izgradnje koji podrazumijeva obrnute stalke koji su druge kategorije sigurnosti. Ovaj stalak osigurava bicikl na nekoliko tačaka što će spriječiti njegovu krađu. Kapacitet parkinga planiran projektom obuhvatiće 20 mjesta za bicikla.

Prema riječima stručne savjetnice za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Đenite Bogunić-Kešelj, izgradnja parkinga za bicikle ispred BBI Centra biće završena za nešto manje od mjesec dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.