NavMenu

"EMC" implementirao sistem za kontrolu i upravljanje SMTP prometom mobilne mreže "BH Telecom"-a

Izvor: eKapija Petak, 30.08.2013. 11:51
Komentari
Podeli

Uvidjevši rizik koji stoji iza konstantnog razvoj korisničkih aplikacija i brzog rasta broja korištenih smartphone pretplatničkih aparata koji podrazumjevaju korištenje pristupnih mobilnih tehnologija i neminovno vode do značajnog povećanja sigurnosnih rizika mobilnih operatora, "BH Telecom" je raspisao javnu nabavku za robe i usluge za Sistem za kontrolu i upravljanje SMTP prometom mobilne mreže "BH Telecom"-a, gdje je po okončanju postupka sarajevski "EMC" odabran kao najpovoljniji ponuđač.

U cilju rješavanja navedene problematike u okviru realizacije projekta, stručno osoblje "EMC"-a je analiziralo postojeće stanje servisne mreže "BH Mobile", te je na osnovu datih prijedloga za unapređenje iste, izvršena implementacija sistema za kontrolu i upravljanje SMTP prometom, integracija sa postojećim autentifikacijskim servisima i servisima za notifikaciju, testiranje kao i obuka tehničkog osoblja "BH Telecom"-a, a što za krajnji rezultat ima zaustavljanje širokog spektra prijetnji kao i izvještavanje o istima.

- Uspješna realizacija ovog projekta je pokazatelj nastavka dosadašnje saradnje između kompanije "EMC" Sarajevo i "BH Telecom"-a, kao i još jedan u nizu pokazatelja poslovnog razvoja i prisutnosti "EMC"-a na tržištu BiH kao jedne od vodećih kompanija na polju pružanja IT sigurnosnih rješenja - navodi se u saopštenju iz "EMC"-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.