NavMenu

Novi "Volkswagen Caddy" sa najštedljivijim motorom - U prodaji nakon premijere u Franfurtu

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.08.2013. 10:09
Komentari
Podeli

(Foto: Nipex.ba)

Praktičnost i ekonomičnost oduvijek su bile odlike "Volkswagen"-ovog "Caddy"-ja. Brend iz Volfsburga po pitanju ekonomije još je malo zakoračio naprijed opremivši "Caddy" najštedljivijim motorom u ponudi. Ovaj model tako je dobio BlueMotion oznaku i svu tehnologiju koja ide uz to ime. Tako posložen "Caddy" prosječno troši 4.5 l/100 km, a u putničkoj varijanti potrošnja je tek 0.1 l veća.

"Volkswagen Caddy" osvanuo je u BlueMotion izvedbi. Uz 1.6-litreni TDI motor on je dobio i sve elemente koji čine BlueMotion model. Osim common rail turbaka sa 102 KS i 250 Nm okretnog momenta tu su start/stop sustav, pneumatici niskog stupnja kotrljanja, sustav regenerativnog kočenja, poboljšana elektronika motora i 27 mm niža šasija.

Sve navedeno novom BlueMotion Caddy- ju donosi potrošnju goriva od 4.5 l i emisiju CO2 od 117 g/km. U prodaju novi "Caddy BlueMotion" krenuće nakon premijere u Frankfurtu i to po cijeni od 17.500 EUR-a u Njemačkoj.

Izvor: www.nipex.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.