Izvor: eKapija | Srijeda, 28.08.2013.| 10:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela realizacija projekta "Izgradimo Odmut" u Šamcu - Vrijednost investicije 500.000 KM

(Foto: Opstinasamac.org)

U Grebnicama kod Šamca počela je realizacija turističkog projekta "Izgradimo Odmut", koji se realizuje po etapama, a čija je ukupna vrijednost 500.000 KM, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Šamac.

- S obzirom na to da je riječ o skupom projektu, radimo ga u etapama. Riješili smo infrastrukturni dio, a projektom je i predviđena i izgradnja odbojkaškog i fudbalskog igrališta sa travom i klupama - kaže potpredsjednik Skupštine opštine Šamac Đuro Ivanović.

Ivanović navodi da je za ovaj dio aktivnosti švajcarski Crveni krst donirao 7.000 KM u materijalu, lokalna zajednica Šamac 1.200 KM u materijalu i 4.800 KM za izvođače radova, kao i 550 KM da se zatvori igralište.

Kada je riječ o preostalom dijelu zemljišta, Ivanović tvrdi da će, čim bara presuši, početi deminiranje.

- Svake godine u avgustu presuši bara Odmut i nestaje biljni i životinjski svijet koji je tu aktivan. Sva naša nastojanja odnose se na zaštitu biljnog i životinjskog svijeta. Cilj nam je da produbimo baru i da je prečistimo - kaže Ivanović.

On je dodao da imaju podršku međunarodnih organizacija, kao i austrijske NDA organizacije koja ih podržava finansijski.

Ivanović očekuje pomoć od resornih organa i lokalne turističke zajednice Šamac, jer je namjera da se na tom dijelu napravi turistička destinacija.

Područje Grebnice – Odmut bara trebalo bi da se deminira oko 135.000 m2. Nakon presušivanja bare izvršiće se tehničko izviđanje i podnijeti zahtjev deminerskim organizacijama za deminiranje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.