NavMenu

Počela realizacija projekta "Izgradimo Odmut" u Šamcu - Vrijednost investicije 500.000 KM

Izvor: eKapija Srijeda, 28.08.2013. 10:52
Komentari
Podeli

(Foto: Opstinasamac.org)

U Grebnicama kod Šamca počela je realizacija turističkog projekta "Izgradimo Odmut", koji se realizuje po etapama, a čija je ukupna vrijednost 500.000 KM, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Šamac.

- S obzirom na to da je riječ o skupom projektu, radimo ga u etapama. Riješili smo infrastrukturni dio, a projektom je i predviđena i izgradnja odbojkaškog i fudbalskog igrališta sa travom i klupama - kaže potpredsjednik Skupštine opštine Šamac Đuro Ivanović.

Ivanović navodi da je za ovaj dio aktivnosti švajcarski Crveni krst donirao 7.000 KM u materijalu, lokalna zajednica Šamac 1.200 KM u materijalu i 4.800 KM za izvođače radova, kao i 550 KM da se zatvori igralište.

Kada je riječ o preostalom dijelu zemljišta, Ivanović tvrdi da će, čim bara presuši, početi deminiranje.

- Svake godine u avgustu presuši bara Odmut i nestaje biljni i životinjski svijet koji je tu aktivan. Sva naša nastojanja odnose se na zaštitu biljnog i životinjskog svijeta. Cilj nam je da produbimo baru i da je prečistimo - kaže Ivanović.

On je dodao da imaju podršku međunarodnih organizacija, kao i austrijske NDA organizacije koja ih podržava finansijski.

Ivanović očekuje pomoć od resornih organa i lokalne turističke zajednice Šamac, jer je namjera da se na tom dijelu napravi turistička destinacija.

Područje Grebnice – Odmut bara trebalo bi da se deminira oko 135.000 m2. Nakon presušivanja bare izvršiće se tehničko izviđanje i podnijeti zahtjev deminerskim organizacijama za deminiranje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.