NavMenu

Rogatica i Sokolac zajedno grade vodovod

Izvor: eKapija Nedjelja, 25.08.2013. 23:25
Komentari
Podeli

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac potpisali su u subotu (24. avgust 2013.) protokol o međusobnoj saradnji i realizaciji zajedničkog projekta, snabdijevanja vodom sokolačke mjesne zajednice Bjelosavljevići i susjedne mjesne zajednice Stjenice na području opštine Rogatica.

Kako je saopšteno na sajtu opštine Sokolac, projekat čine tri cjeline: rekonstrukcija postojećeg primarnog distributivnog cjevovodnog sistema Sokolac, u pravcu Brezjak – Kula, izgradnja primarnog vodovodnog sistema pumpne stanice Kula- rezervoar Vitanj i izgradnja glavnog distributivnog voda sekundarne vodovodne mreže od rezervoara Vitanj – Ozerkovići, na području opštine Sokolac, do naselja na području rogatičke mjesne zajednice Stjenice.

Realizacijom ovog projekta vodom će se snabdjeti više od 100 domaćinstava u bezvodnim sokolačkim selima: Đedovci, Ozerkovići, Vrbarje, dijelu Pavičića i nekoliko sela na rogatičkom mjesnom području Stjenice do Sočica. Voda će, nakon nekoliko godina obećanja i isčekivanja stići i do Manastira Svete Trojice u Ozerkovićima na samoj tromeđi opština, Sokolac, Rogatica i Pale, čime će biti poboljšani uslovi za aktivnosti sestrinstva u manastirskom konaku, rečeno je nakon potpisivanja ovog akta o saradnji dvije opštine.

- Ova namjera biće konkretizovana kroz dogovore, razmjenu informacija, nacrte finansijskih planova sa fazama rad i operativnom dinamikom plana izgradnje, statusnim pitanjima i rješavanjem imovinsko pravnih odnosa, načinom upravljanja i održavanja sistema i principa eksploatacije, što će se definisati posebnim aktima lokalnih skupština Rogatice i Sokoca, u skladu sa posebnim zakonima- stoji u dijelu potpisanog protokola.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.