Izvor: eKapija | Srijeda, 21.08.2013.| 12:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zvorničko šetalište dobija novi izgled do oktobra 2013.

Zvornik (Foto: b)

Postavljanjem horizontalne i vertikalne signalizacije u Zvorniku, skoro svi "grubi" radovi na rekonstrukciji gradskih ulica su završeni, javlja Radio Osvit.

Danijel Dragičević zamjenik načelnika opštine Zvornik je rekao da sada predstoji estetsko dotjerivanje koje će zaokružiti cijelu priču, dodajući da je počelo postavljanje ograde na šetalištu, kod objekta Zmajevac.

- Ograda je predviđena cijelom dužinom šetališta, od objekta Zmajevac do zgrade Z-16. Pored ograde, planiran je završetak radova na šetalištu kod zgrade Z-16, uređenje trotoara i postvljanje behaton kocki u ulicama u kojima to još nije završeno, te postavljanje žardinjera sa drvećem i klupa na samom šetalištu.

Zvornik će nakon pomenutih radova dobiti zelenu oazu u samom centru grada ističe Dragičević i pojašnjava da je na šetalištu planirano da bude zasađeno 62, a kod Doma zdravlja četiri stable drveća. On napominje da će u narednih pet dana biti doneta odluka i o izgled klupa i žardinjera, odnosno da li će one biti izrađene u kombinaciji beton – drvo ili metal- drvo.

- Na šetalištu će biti postavljen i spomenik Marku Markoviću i Ivi Andriću, ideja koju je rukovodstvo opštine na osnovu inicijative grupe srednjoškolaca prihvatilo - rekao je Dragičević, dodajući da je inicijatorima ove ideje prepušten kontak sa vajarima.

Ovo je lijepa ideja, naglašava Dragičević, i dodaje da za njenu realizaciju treba veća društvena odgovornost, te da će stoga uputiti zahtjev i privrednicima da i oni učestvuju u sufinansiranju ovog projekta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.