NavMenu

U Sokocu do decembra 2013. moguće otvaranje tri fabrike za proizvodnju peleta - Posao bi dobilo 60 radnika

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.08.2013. 16:02
Komentari
Podeli

Do decembra bi u opštini Sokolac trebalo da budu otvorene tri fabrike peleta u kojima bi bilo zaposleno 60 radnika.

Uvidjevši kolika je potražnja za peletom, sokolački privrednici odlučili su da pokrenu fabrike za proizvodnju i plasiranje peleta, a predstavnici Opštine im daju svu pomoć i podršku, izvijestila je RTRS, a prenosi portal Indikator.ba.

- Naše mišljenje je da takva tri pogona mogu da egzistiraju na području opštine Sokolac s obzirom na sječivi etat koji je raspoloživ na našoj opštini. Prema procjenama, 30% tog etata predstavlja drveni otpad koji može da se koristi za proizvodnuu peleta koji do sada nije bio iskorišten - kaže Mitar Pržulj, načelnik Odjeljenja za privredu i finansije Opštine Sokolac.

Tri fabrike će zapošljavati 60 radnika, a proizvodiće 60.000 tona peleta godišnje. Povećanjem proizvodnje otvoriće se mogućnost za nova radna mjesta. Vlasnici fabrika još ne žele pred javnost jer, kako kažu, pričaće kad pokrenu pogone.

U općini Sokolac navode da su vrata investicijama otvorena.

- Stvaramo uslove da otvorimo prostor za nove investicije i sigurno smo ohrabrili jedan broj naših sugrađana da krenu s ulaganjem u našu sredinu - kaže Milovan Bjelica, načelnik Općine Sokolac.

Strategijom opštine Sokolac planirano je otvaranje 1.500 novih radnih mjesta, a osim fabrika za obradu drvenih sortimenata njome je, između ostalog, predviđeno i otvaranje eko-sela i podrška poljoprivrednoj proizvodnji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.