Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.08.2013.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ulična akcija "Srednjoškolci u potrazi za prvim poslom" u Sarajevu

U Sarajevu će sutra (16. aavgust 2013.) biti organizovana ulična akcija "Srednjoškolci u potrazi za prvim poslom", koju će organizovati "Infohouse" tim, volonteri i volonterke u okviru koje će promovisati alate i mehanizame koji mogu pomoći da se potraga za poslom uspješno okonča.

Namjera ove kampanje je motivisati srednjoškolce da preuzmu inicijavitu u potrazi za zaposlenjem, a tim povodom članovi "Infohouse" tima će im pomoći da naprave prve korake u potrazi za prvim zaposlenjem, javlja FTV,

Ulična akcija dio je projekta "Pomak u Starom Gradu" koji realizuje Udruženje "Infohouse", a cilj projekta je promocija socijalnog uključivanja mladih do 30 godina kroz integraciju na tržište rada, te kreiranje programa u oblasti rada i zapošljavanja koji će mladima omogućiti da postanu konkurentniji i kompetentniji na tržištu rada.

Ovaj projekat realizuje se u sklopu UNDP-ovog projekta "Jačanje lokalne demokratije/demokracije - LOD III" kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenata za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 mil EUR, saopćeno je iz Infohousea.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.