NavMenu

Nova kanalizacija za MZ Mošćanica u sarajevskoj opštini Stari grad

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 15.08.2013. 11:19
Komentari
Podeli

(Foto: Starigrad.ba)

Mjesna zajednica Mošćanica će dobiti novu fekalnu kanalizacionu mrežu projektom Opštine Stari Grad Sarajevo, vrijednim 96.000 KM.

Nove cijevi će se postaviti u dužini od gotovo 500 metara uz samu rijeku Mošćanicu, na lokaciji od OŠ "Vrhbosna", nizvodno rijekom Mošćanicom, do broja 22. Time će biti riješen višegodišnji problem stanovnika ovog naselja, saopšteno je iz Opštine Stari Grad.

Naime, gotovo 40 domaćinstava će dobiti nove kanalizacione priključke. Iako su neke od kuća u ovoj ulici izgrađene prije 50 godina nikada nisu imali kanalizacionu mrežu jer se nalaze uz samo korito rijeke Mošćanice i njihov problem niko nije rješavao.

Ugovor o izvođenju radova već je potpisan, a nakon istraživanja i obilježavanja podzemnih instalacija komunalnih preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Elektroprivreda", "Sarajevogas", "Toplane" i "Telecom", izvođač će početi zemljane radove, odnosno iskop i odvoz zemlje, te iskop rovova.

Uslijediće betonski radovi, izrada monolitnih okana i njihovo malterisanje, te montaža novih cijevi. Na kraju će biti izvršeno probijanje i priključenje novoprojektovane kanalizacije.

Sve radove će izvoditi firma "TB Inženjering" iz Breze, kao najpovoljniji ponuđač nakon provedene tenderske procedure. Rok za završetak radova je 34 kalendarska dana.

Sredstva za projekat obezbijedio je Fond za zaštitu okoline FBiH, na osnovu aplikacije Opštine Stari Grad Sarajevo na Javni konkurs za korištenje sredstava Fonda za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoline.

Opština je na ovaj konkurs aplicirala projektom pod nazivom "Dovršenje dijela kanalizacione mreže u MZ Mošćanica - zaštita rijeke Mošćanice".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.