NavMenu

Sadiković omladinski viceprvak svijeta u džudou

Izvor: eKapija Utorak, 13.08.2013. 08:37
Komentari
Podeli

Harun SadikovićHarun Sadiković

Bosanskohercegovački reprezentativac Harun Sadiković osvojio je srebrenu medalju u kategoriji +90 kg na Svjetskom omladinskom prvenstvu u džudou za takmičare do 18 godina, koje je održano u Majamiju. Član džudo kluba "Nippon" iz Sarajeva do finala je došao pobjedama nad predstavnicima Mađaraske, Australije, Uzbekistana i Rusije. U borbi za zlatnu medalju poražen je od Japanca Hyoga Ota. Ovim rezultatom Harun Sadiković (visok 200 cm i težak 135 kg) potvrdio je da se radi o perspektivnom sportisti od kojeg se u budućnosti očekuju odlični rezultati i u seniorskoj konkurenciji, prenosi BM radio.

Na prvenstvu su Bosnu i Hercegovinu predstavljali i Petar Zadro (džudo klub "Borsa" Mostar - 66 kg) i Aleksandra Samardžić (džudo klub "Leotar" Trebinje - 70 kg). Zadro, viceprvak s EYOF-a, prošao je dva kola dok je u trećem zaustavljen od predstavnika Japana, a Aleksandra Samardžić, aktuelna viceprvakinja Evrope, u prvom kolu poražena je od predstavnice Rusije.

Selektor našeg tima Branislav Crnogorac, koji je vodio reprezentaciju na ovom prvenstvu, zadovoljan je rezultatom koji je napravio Sadiković, kao i borbama Petra Zadre i Aleksandre Samardžić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.