Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 12.08.2013.| 13:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavljeni radovi na projektu "Povelič" u Prnjavoru - Za šest mjesnih zajednica uskoro rješenje vodosnabdijevanja

Nastaljeni su radovi na projektu "Povelič" kojim će biti riješen problem vodosnabdjevanja šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine Prnjavor.

Zamjenik načelnika opštine Prnjavor Božidar Ivanović kaže da će "20 do 30% domaćinstava koji su u blizini distributivnog cjevovoda biti priključeni na mrežu do kraja godine, dok će veći dio radova na cijelom projektu, najvjerovatnije, biti završen u toku 2014.godine, piše opštinski sajt.

Predsjednik odbora za izgradnju projekta "Povelič" Nebojša Todić iznio je podatak da je dio cjevovoda koji povezuje glavni distributivni cjevovod za Grabik Ilovu ,od Todorovića Brda do mjesne crkve, dužine oko 4 kilometra.

- Na ovom dijelu će biti ukupno 150 priključaka, uključujući i Donji Grabik, a radovi će biti završeni za oko dva do tri mjeseca. Ovo je prva faza sekundarnih vodova,a vrlo brzo će se početi sa izgradnjom priključaka - rekao je Todić.

On je dodao da će za sedam do 10 dana početi izgradnja cjevovoda i za sve ostale mjesne zajednice, odnosno sa Pezerovog Brda za Pečeneg Ilovu i Veliku Ilovu i u Šeregu za Šibovsku, Donju Ilovu i Štivor.

Direktor preduzeća "Vodovod" Prnjavor Dragomir Đurđević podsjetio je da ovo preduzeće, koje je nosilac izgradnje sekundarne mreže, već više od mjesec dana aktivno radi na potpisivanju ugovora sa mještanima i na obezbjeđivanju finansijske konstrukcije za dalje radove.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije Damir Savić je rekao da opština od građevinskog preduzeća "Gradip", kao izvođača poslova, očekuje da svi radovi budu izvedeni kvalitetno, u predviđenim rokovima, a od "Vodovoda" da će svoj dio radova izvesti u skladu sa odlukama Skupštine opštine i u skladu sa dogovorom sa mještanima.

- Isto tako stanovnike na ovom području molimo za razumijevanje i strpljenje, jer će na pojedinim dionicama zbog izvođenja radova, dolaziti do izmjena u režimu saobraćaja - rekao je Savić.

Vrijednost ugovora na izgradnji distributivnih cjevovoda kroz naselja sjevernog dijela opštine Prnjavor, koji su krajem jula potpisali načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić i građevinsko preduzeće "Gradip" iz Prnjavora, je 2.079.181,51 KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.