NavMenu

Kinesko ministarstvo ekonomije odobrilo Srbiji 334 mil USD kredita za Koridor 11 - Početak radova u septembru 2013.

Izvor: Tanjug Petak, 09.08.2013. 11:31
Komentari
Podeli

Ministarstvo ekonomije Kine odobrilo je juče kredit od 334 mil USD za gradnju Koridora 11, izjavio je ministar građevine u Vladi Srbije Velimir Ilić i najavio da će radovi početi u septembru.

Kinesko ministarstvo je odobrilo kredit, kao poslednja instanca u predviđenoj proceduri, nakon što je Eksim banka Kine odobrila zajam krajem juna ove godine, rekao je Ilić Tanjugu na prijemu povodom obeležavanja Dana građevinara.

Predviđena je izgradnja autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u dužini oko 50 kilometara, a glavni izvođač radova je "Shandong Highspeed" iz Kine.

- Imamo danas jednu radosnu vest iz Kine - da je njihovo Ministarstvo ekonomije, kao poslednja instanca, odobrilo naše projekte i da u septembru kreću radovi - istakao je Ilić u Vladi Srbije čestitajući građevinarima njihov praznik.

On je istakao da će biti posla za hiljade novih radnika i da su još "dvije koncesije, koje će veoma brzo biti u proceduri Vlade, na pragu potpisivanja".

Kinezi su ranije poslali Ministarstvu građevine Srbije zahtjev da rade dvije koncesije na Koridoru 11, od mosta Zemun - Borča do Obrenovca, sa još jednim mostom na Savi i velikom surčinskom petljom, kao i za koncesionu gradnju autoputa od Preljine do Požege.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.