Izvor: Tanjug | Petak, 09.08.2013.| 11:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kinesko ministarstvo ekonomije odobrilo Srbiji 334 mil USD kredita za Koridor 11 - Početak radova u septembru 2013.

Ministarstvo ekonomije Kine odobrilo je juče kredit od 334 mil USD za gradnju Koridora 11, izjavio je ministar građevine u Vladi Srbije Velimir Ilić i najavio da će radovi početi u septembru.

Kinesko ministarstvo je odobrilo kredit, kao poslednja instanca u predviđenoj proceduri, nakon što je Eksim banka Kine odobrila zajam krajem juna ove godine, rekao je Ilić Tanjugu na prijemu povodom obeležavanja Dana građevinara.

Predviđena je izgradnja autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u dužini oko 50 kilometara, a glavni izvođač radova je "Shandong Highspeed" iz Kine.

- Imamo danas jednu radosnu vest iz Kine - da je njihovo Ministarstvo ekonomije, kao poslednja instanca, odobrilo naše projekte i da u septembru kreću radovi - istakao je Ilić u Vladi Srbije čestitajući građevinarima njihov praznik.

On je istakao da će biti posla za hiljade novih radnika i da su još "dvije koncesije, koje će veoma brzo biti u proceduri Vlade, na pragu potpisivanja".

Kinezi su ranije poslali Ministarstvu građevine Srbije zahtjev da rade dvije koncesije na Koridoru 11, od mosta Zemun - Borča do Obrenovca, sa još jednim mostom na Savi i velikom surčinskom petljom, kao i za koncesionu gradnju autoputa od Preljine do Požege.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.