NavMenu

Ministarstvo saobraćaja RS pozvalo opštine na saradnju sa lokalnim autoprevoznicima u cilju povećane bezbjednosti saobraćaja

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 07.08.2013. 14:05
Komentari
Podeli

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske uputilo je pisanu preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da održe sastanke sa prevoznicima koji vrše javni prevoz lica u drumskom saobraćaju na njihovom području, radi povećanja tehničke ispravnosti autobusa, prenose agencije.

Jedinicama lokalne samouprave ostavljen je rok da do 20. septembra o realizovanim aktivnostima obavijeste Ministarstvo.

U preporuci se navodi da je neophodno provjeriti stanje saobraćajne signalizacije na lokalnim putevima i ulicama u naselju, u zonama škola, i preduzeti aktivnosti oko njenog uređenja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ministarstvo saobraćaja i veza pozvalo je sve prevoznike u Republici Srpskoj da kontrolišu tehničku ispravnost svojih vozila, te da odgovornim, pravilnim i prihvatljivim ponašanjem u saobraćaju daju doprinos povećanju bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo saobraćaja i veza tokom augusta i septembra provodiće niz aktivnosti radi povećanja tehničke ispravnosti kako autobusa, tako i drugih vozila na putevima Republike Srpske, ali i provjeriti stanje saobraćajne signalizacije u zonama škola.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.