NavMenu

Legria Mini - nova, zanimljiva Canon video kamera malenih dimenzija i jedinstvenih mogućnosti

Izvor: eKapija Srijeda, 07.08.2013. 11:49
Komentari
Podeli

Kompanija Canon predstavila je novu zanimljivu video kameru malenih dimenzija i jedinstvenih mogućnosti LEGRIA mini.

Canon LEGRIA mini nudi spoj Canonova ultraširokog objektiva, višefunkcijskog višekutnog LCD zaslona s ugrađenim postoljem te prvoklasnog sustava za slikovnu obradu HD videozapisa i besprijekornog povezivanja putem Wi-Fi veze, a time i potpuno nov način pripovijedanja - i razmjene - nevjerojatnih priča.


Inovativan dizajn kamere LEGRIA mini omogućuje izražajnost bez premca jer korisnicima daje slobodu istraživanja raznovrsnih, kreativnih kutova iz kojih mogu ispričati svoju priču i s drugima podijeliti interese. Lagano, prijenosno kućište dostupno je u crnoj, srebrnoj i bijeloj boji, a dizajnom se razlikuje od klasičnih kamera. Zahvaljujući ugrađenom postolju, nudi poboljšanu fleksibilnost prilikom snimanja bez korištenja ruku te korisnicima omogućuje da stanu pred kameru i budu dijelom svojih videozapisa. Ultraširokokutni objektiv s otvorom blende od f/2.8, projektiran u Canonu, snima Full HD videozapise u vidnom polju širine 160st, a fotografije u vidnom polju od 170st, čime se olakšava kadriranje. Tako Canon LEGRIA mini korisnicima omogućuje da zabilježe još više svijeta oko sebe. Korisnici koji žele klasičniji način snimanja mogu jednostavno dotaknuti kapacitativni LCD zaslon i tako smanjiti vidno polje na kut od 71st, koji odgovara snimanju u krupnom kadru.


Inovativan višekutni 6.8-centimetarski (2.7-inčni) LCD dodirni zaslon moguće je okrenuti prema natrag ili prema objektu snimanja, čime se korisnicima nude brojne mogućnosti i stilovi snimanja s kojima se mogu poigravati. Tako je, primjerice, zaslon moguće okrenuti prema naprijed kako bi se omogućilo precizno snimanje autoportreta ili ga pak držati zatvorenim radi snimanja iz kreativnih niskih kutova. Sustav za prepoznavanje okretanja ugrađen u kameru omogucava da se slika uvijek prikazuje pravom stranom prema gore, bez obzira na to u kojem se položaju uređaj drži. Ugrađeno postolje savršeno je za snimanje bez korištenja ruku jer podržava uređaj u širokom rasponu kutova - do 60st - i tako smanjuje potrebu za korištenjem stalka. Time se podržavaju i brojni kreativni kutovi snimanja, savršeni za snimanje videozapisa s uputama za uljepšavanje dok sjedite za stolom za šminkanje ili pak plesne točke na podu plesnog studija. Osim standardnih opcija snimanja videa u HD rezoluciji i fotografija od 12.8 Mpx, kamera dolazi s ugrađenim Wi-Fi sučeljem i pripadajućim iOS i Android aplikacijama kojima se snimljeni sadržaj vrlo lako može postaviti na neki od web servisa poput YouTubea ili Facebooka bez korištenja računala. Vine, Instagram i YouTube entuzijasti morat će pričekati do sredine septembra za kada je najavljen početak prodaje, a cijena bi trebala iznositi oko 310 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.