NavMenu

Republika Srpska sve poželjnija turistička destinacija - Rekordne posjete Trebinju, Andrićgradu, Banji Vrućici

Izvor: eKapija Srijeda, 07.08.2013. 09:27
Komentari
Podeli

Andrićgrad (Foto: Facebook.com/andricgrad)Andrićgrad

Republika Srpska sve je poželjnija turistička destinacija, a to dokazuju i statistički podaci.

U prvih šest mjeseci u odnosu na isti period protekle godine broj posjeta veći je za 4,9%, a broj noćenja povećan je za 4,2%.

Trebinje bilježi rekordnu posjetu turista, a u hotelima je gotovo nemoguće naći slobodno mjesto. Od ulaska Hrvatske u Evropsku uniju čini se da će i Srpska profitirati, makar i indirektno, zbog uvođenja viza za ruske, turske i ukrajinske turiste , koji se sa hrvatskih usmjeravaju na susjedna odredišta. Ipak, za dobar rezultat najzaslužnije je učestvovanje na sajmovima, te maksimalna promocija Dučićevog grada.

- Imamo 30% više noćenja za prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na lani - istakla je Tatajana Bulajić, direktorka Turističke organizacije grada Trebinja.

Na krajnjem jugu među turistima su najbrojniji oni u prolazu, te organizovane grupe koje dolaze sa primorja.

Banja VrućicaBanja Vrućica
(Trebinje)

Višegrad svakodnevno posjeti oko 2.000 turista, a ovogodišnja sezona je, kažu turistički radnici, premašila sva očekivanja.

- Skoro duplo više gostiju imamo nego u istom periodu prošle godine - rekao je Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad.

Direktorka Turističke organizacije RS Nada Јovanović naglasila je da imaju organizovane dolaske preko Mokre Gore, ćirom koji vozi do Višegrada

- Andrićgrad je postao prepoznatljiva destinacija sa svim što pruža i sami grad je više od kamenog grada - rekla je Јovanovićeva.

U proteklih 20 godina i u Banji Vrućici bilježe rekordan broj noćenja.

- Turista bi bilo i više, međutim najčešće se suočavamo s objektivnim problemima, poput putne infrastrukture, nedostatka adekvatnog avio saobraćaja, nedostatka autoputeva što umnogome otežava dolazak stranih gostiju - istakao je Aleksandar Radošević iz Banje Vrućice.

Banja VrućicaBanja Vrućica

Oni koji žele da pobjegnu od gradske vreve i visokih temperatura Јahorina je sigurno pravi izbor. Od ove godine omogućena je ljetnja vožnja šestosjedom.

Menadžerka Olimpijskog centra Јahorina Zorica Stojanović istakla je da po prvi put na Јahorini gosti mogu da uživaju u panoramskom razgledanju planine.

Oni koje vole izletničko–planinski turizam Zelengora svojim prirodnim ljepotama, zasigurno mami.

Ukoliko još niste odlučili gdje da provedete godišnji odmor, Srpska nudi mnogo toga zanimljivog, a ujedno ćete kroz odmor upoznati zemlju, probati vrhunska vina, te uživati u tradicionalnim specijalitetima.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet sa sajta RTRS-a od 6. avgusta 2013.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.