NavMenu

Broj web stranica na internetu dostigao 100 miliona!

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.11.2006. 12:12
Komentari
Podeli

Netcraft, kompanija koja prati razvoj interneta, objavila je da je broj web stranica dostigao vrtoglavih 100 miliona od davne 1995. godine, kada ih je bilo samo 18 hiljada. Od tog broja, oko 48 miliona stranica se aktivno koriste i osvježavaju, izjavio je Rich Miller iz Netcrafta. Ono što je značajno doprinijelo rastu broja stranica jesu blogovi, razvoj malog biznisa i pojednostavljena tehnologija koja se razvila posebno u posljednje dvije godine. Danas se stranice mnogo lakše i brže prave, kao što je i mnogo lakše zaraditi novac preko web stranica, izjavio je Miller.

Netcraft je, također, objavio da su zemlje u kojima je zabilježen najveći rast internet stranica SAD, Njemačka, Kina, Južna Koreja i Japan. Kada je Netcraft počeo da prati razvoj internet stranica 1995. bilo ih je samo 18.000, a već 2004. je taj broj dostigao 50 miliona.

Vrlo je moguće da će, sa brzim razvojem interneta, postati normalno da svaka osoba ima svoju vlastitu domenu kao što je normalno da imamo i ličnu kartu, e-mail adresu, broj telefona. Neke slavne osobe već misle na budućnost, tako da su Brad Pitt i Angelina Jolie već registrovali domene za svoje troje djece.

www.sarajevo-x.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.