NavMenu

Na prodaju zgrada i zemljište bihaćkog "Komrada" - Ubuduće komunalci na jednoj lokaciji u Vedrom Polju

Izvor: eKapija Nedjelja, 04.08.2013. 17:51
Komentari
Podeli

Ovih dana u javnosti se špekuliše oko kupovine upravne zgrade JKP "Komrad" u Bihaću.

RTV USK doznaje da su počele pripremne aktivnosti, kako bi se mogla pokrenuti procedura prodaje te zgrade i okolnog zemljišta, smještenih u strogom centru grada, na vrlo atraktivnoj lokaciji. Zainteresiranih već ima, a na tom mjestu gradiće se stambeno-poslovna zgrada.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Bihać donesena je odluka da se građevinska parcela na kojoj je zgrada JKP "Komrad" prenese na Općinu Bihać, te da se sa okolnim zemljištem napravi jedna građevinska parcela, koja će ići u prodaju. Uposlenici "Komrada" već su počeli sa iseljavanjem.

- U narednom periodu mi ćemo se izmjestiti na jednu lokaciju, koja je za komunalna poduzeća puno povoljnija, a to je Vedro Polje u zgradi "Krajinaputeva", gdje je već smješteno i JP "Vodovod" - kazao je Hadis Jusić, direktor JKP "Komrad".

On smatra da je to za njih puno bolje, jer je u ovoj zgradi samo administracija, a druge službe na nekoliko lokacija, dok će u narednom periodu svi biti na jednom mjestu.

- Mi ćemo, ja se nadam tamo do 5. augusta ili nešto malo duže, krenuti u rušenje postojeće zgrade "Komrada". Mislim da ćemo na idućoj sjednici Vijeća moći donijeti i urbanističke zahtjeve, koji trebaju biti i da Vijeće donese odluku da se može ići u raspisivanje javnog poziva za gradnju novog poslovno-stambenog objekta - kazao je Emdžad Galijašević, načelnik Općine Bihać.

Priče da je kupac već poznat, nisu se pokazale istinitim, ali Galijašević ističe da zainteresiranih već ima. O cijeni ove interesantne lokacije, još je rano govoriti, jer predstoji još jedna procjena vještaka. Sigurno je da će korist od njene prodaje imati Općina Bihać, ali i "Komrad" koji će dobiti jedan određeni iznos od prodajne cijene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.