Izvor: eKapija | Utorak, 30.07.2013.| 12:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja skladišta za Crveni krst u Srpcu

Crveni krst iz Srpca počeo je izgradnju skladišta za vlastite potrebe koje će u potpunosti finansirati Crveni krst iz San Marina. Radi se o objektu površine 27 m2 kojeg gradi preduzeće "Građenje" iz Srpca, a vrijednost radova iznosi 18.200 KM. Očekuje se da će izgradnja biti završena do kraja avgusta, objavljeno je na zvaničnom opštinskom sajtu.

- U pitanju je skladišni prostor koji će nam dobro doći za potrebe odjeće i obuće, konzervi hrane i drugih vrsta pomoći koje prikupljamo od donatora i uručujemo najugroženijim licima. Naši prijatelji iz San Marina su nam obećali novu pošiljku pomoći čim skladište bude završeno - kaže sekretar Crvenog krsta, Ljiljana Jovičić.

Ona se zahvaljuje na podršci načelniku opštine Dragi Ćiriću koji je odobrio da lokalna uprava finansira projektnu dokumentaciju za izgradnju skladišta u vrijednosti od 800 KM.

Srbački Crveni krst se uveliko priprema za tradicionalni omladinski kamp koji će biti otvoren na Bardači u petak (2. avgusta 2013.)

- Ove godine se prijavio veliki broj učesnika iz cijele BiH a dolazak nam je potvrdilo i nekoliko omladinaca iz bratske opštine Novogrođec u Poljskoj. Očekujemo da mladi steknu kvalitetno znanje iz oblasti pružanja prve pomoći, trafikinga, reproduktivnog zdravlja i drugih kursnih cjelina - dodaje Jovičić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.