NavMenu

"Elektroprivreda BiH" ostvarila dobit od 22,2 mil KM u prvom polugodištu 2013.

Izvor: eKapija Utorak, 23.07.2013. 15:30
Komentari
Podeli

Javno preduzeće "Elektroprivreda BiH" (JP EPBiH) je prvo polugodište 2013. poslovne godine okončalo sa dobiti od 22.252.299 KM, što je za 15,2 mil KM više u odnosu na planiranu dobit, prenosi portal "Indikator.ba".

Ukupan ostvareni prihod kompanije iznosi 499.873.446 KM, dok su ukupni troškovi i rashodi iznosili 477.621.147 KM.
U prvih šest mjeseci 2013. godine proizvedeno je 3.726 GWh ili 5,6% više od planirane proizvodnje, odnosno 12,9% više u odnosu na isti period prošle godine.

Svi kupci Javnog preduzeća "Elektroprivreda BiH" su uredno snabdijevani električnom energijom i sve ugovorene obaveze su izmirene.

U prvom polugodištu 2013. godine nastavljene su pripremne aktivnosti na realizaciji projekata – termokapaciteti – Blok 7 u TE "Tuzla" i Blok 8 u TE "Kakanj", hidroelektrane "Ustikolina", "Vranduk", "Janjići", Una Kostela Aneks, "Kruševo", "Zeleni vir" i "Kovanići", male hidroelektrane na Neretvici i vjetroelektrane "Podveležje" i "Vlašić", saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.