NavMenu

Uspostavljena saradnja između Sberbank Srbija i "Optima grupe"

Izvor: eKapija Utorak, 23.07.2013. 12:48
Komentari
Podeli


Sastanak između predstavnika Sberbank Srbija, Valerija Ovsjanikova, predsednika Izvršnog odbora, i generalnog direktora "Optima grupe", Vladimirom Limanom održan je u petak (19. jula 2013), saopšteno je iz banke.

"Optima grupa" članica je ruske kompanije "Zarubezhneft", koja je osnivač društva i 100% u vlasništvu države Rusije, u okviru koje posluju kompanije "Rafinerija ulja Optima Modriča", "Naftna rafinerija Brod", kao i mreža benzinskih stanica "Nestro petrol".

Tokom juna ove godine, Valerij Ovsjanikov učestvovao je već na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu gde je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o saradnji između Sberbank Rusije i kompanije "Zarubezhneft". Sporazum je usmeren na širenje saradnje između dve kompanije na tržištima Rusije, Evrope i Balkana i povećanje operativnog učinka Sberbanke i "Zarubezhnefta", kao i njihovih međunarodnih ispostava. Fokus Sporazuma je na razvijanju odnosa i identifikovanje oblasti koje su obostrano korisne za Sberbanku i kompanije iz "Zarubezhneft grupe", na dugoročnoj osnovi.

Kao nastavak ovakvog sporazuma i upostavljene saradnje, usledio je i sastanak u Banjaluci, gde "Optima grupa" već ima uspostavljene poslovne odnose sa Sberbankom, a koji je za cilj imao podizanje kooperacije na viši nivo pomerajući granice ka Srbiji i van granica Republike Srpske.

Tom prilikom prestavnici Sberbanke iz Srbije, imali su prilike da posete i "Rafineriju Brod", prilikom koje je Ovsjanikov istakao značaj saradnje između ruskih kompanija na ovim prostorima, koje za cilj imaju podržavanje lokalne privrede i daljeg ekonomskog razvoja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.