NavMenu

Počeli Trebinjski dani fotografije

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 22.07.2013. 09:00
Komentari
Podeli

Otvaranjem državne izložbe fotografija "FOTOBIH 2013" u Muzeju Hercegovine u Trebinju su sinoć otvoreni četvrti Trebinjski dani fotografije.

Neđo Ćebedžija, zamjenik gradonačelnika Trebinja, koji je otvorio izložbu, kaže da će do 8. avgusta, u organizaciji Foto-kino kluba Trebinje, biti održano pet foto-radionica za odrasle, četiri za djecu i omladinu, a biće prikazane i umjetničke fotografije i dokumentarni filmovi te dvije samostalne i jedna kolektivna izložba fotografija.

- Naš cilj je bio da Foto-kino klubu Trebinje pružimo pomoć u organizaciji i održavanju ove manifestacije kako bi ljubitelji fotografije i pokretnih slika uživali u izložbama i filmskim projekcijama - istakao je Ćebedžija.

Govoreći o izložbi, Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba, kaže da su trebinjskoj publici predstavljena samo najbolja fotografska ostvarenja, odnosno 123 fotografije odabrane među 1.000 amaterskih iz cijele BiH.

- Osim što se održava u Trebinju, ova izložba će posjetiti još nekoliko gradova BiH. U svakom od njih odlučivaće drugi žiri koji možda neće imati jedinstvene stavove, ali svi imaju izuzetne kompetencije za odabir najboljeg - rekao je Vukasović.

Kako kaže, posebno je zadovoljan što je na ovogodišnjoj izložbi prevladala crno-bijela fotografija, tehnika izrade koja je nekada bila i jedina i koja ima jedinstvene čari u ovoj umjetnosti.

Fotograf Radoje Elez kaže da je već na početku manifestacije očigledno da je postignut cilj, a to je popularizacija fotografije u Trebinju, gdje se za škole fotografije prijavilo mnogo mladih, zainteresovanih za stručna predavanja, stare načine izrade fotografije i kurseve o podvodnom fotografisanju.

Narednih dana, osim održavanja mnogobrojnih radionica, u Trebinju će biti promovisana i prva foto-monografija o gradu "Trebinje - grad sunca".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.