NavMenu

Malinari Bratunca, Srebrenice i Milića smjenjuju predsjednika udruženja?

Izvor: Glas Srpske Petak, 19.07.2013. 15:27
Komentari
Podeli

Skupština Udruženja malinara Bratunca, Srebrenice i Milića "Vilamet" pokrenula je inicijativu za smjenu predsjednika ovog udruženja Dobrisava Blagojevića, jer nije sarađivao sa predsjednikom i članovima Upravnog odbora udruženja, prenose agencije.

- Nakon analize svih činjenica, donijećemo odluku o smjeni Blagojevića. On je mimo odluke Upravnog odbora, samovoljno odlučio ko će i kako organizovati prevoz ovogodišnjeg roda maline - izjavio je predsjednik Skupštine ovog udruženja Dragan Đokanović.

Blagojević je demantovao te tvrdnje, optužujući Đokanovića i članove Upravnog odbora da im je cilj da unište udruženje, te priznao da sa većinom članova UO nema nikakvu saradnju.

- Odnijeli su službenu dokumentaciju, koju sam tražio da se vrati u prostorije udruženja, ali to nisu učinili, kako bi mogli da manipulišu njome - istakao je Blagojević i dodao da je upoznao skupštinu da je putem nadležnih organa zatražio da se ta dokumentacija vrati.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja Ljubiša Alempić tvrdi da Blagojević radi samovoljno, mimo zakona i volje i interesa članova udruženja.

Goran Matić iz Milića, koji je član skupštine "Vilameta" tražio je da se ispitaju svi navodi izneseni na sjednici Skupštine malinara, kao i kompletan rad rukovodstva ovog udruženja.

- Nesuglasice i problemi se moraju što prije riješiti, jer poljoprivrednim proizvođačima treba udruženje koje će se boriti za njihove, a ne interese pojedinaca - naglasio je Matić, napominjući da je rukovodstvo "Vilameta" trebalo da utvrdi cijenu maline prije nego što je počeo otkup.

Goran Ostojić je rekao da je otkup završen, a da cijena malina još nije konačna.

- Za nekoliko dana imaćemo prošireni sastanak sa otkupljivačima i tek tada će se znati da li će cijena maline biti 3,30 KM ili više - dodao je Ostojić.

Đokanović je najavio da će vanredna sjednica Skupštine malinara biti nastavljena za desetak dana.

Bratunačko Udruženje malinara "Vilamet" trenutno ima oko 520 proizvođača s područja opština Bratunac, Srebrenica i Milići.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.