NavMenu

Ulice Banjaluke u mraku zbog rebalansa

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 18.07.2013. 11:23
Komentari
Podeli

Iako je budžetom grada u ovoj godini za izgradnju javne rasvjete u ulicama bilo planirano 100.000 KM, Nacrtom rebalansa budžeta, koji je usvojen, za ove poslove biće izdvojeno tek 50.000 KM.

Podsjećamo, Programom uređenja građevinskog zemljišta za 2013. godinu, nova rasvjeta trebalo je da bude postavljena u Ulici Koste Krsmanovića na Laušu, u ograncima Jovana Raškovića i Koste Majkića na Paprikovcu, u ulicama Vojna i Karanovića u Drakuliću, Ilije Garašanina u Lazarevu, Palih boraca u Adi, u dijelu Hilandarske u Priječanima, kao i Ciglane u Srpskom Milanovcu.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja nisu mogli reći koje će sada ulice, ukoliko rebalans budžeta bude usvojen, biti izuzete iz ovog plana, i dodali su kako je u toku izrada projektne dokumentacije, nakon čijeg završetka treba da uslijedi javna nabavka za izbor izvođača radova.

U mjesnoj zajednici Ada se nadaju kako će shodno programu Ulica Palih boraca biti osvijetljena, kao i da će u pojedinim ograncima u naselju biti sanirane ulične svjetiljke.

- Tek jedna trećina našeg naselja je pokrivena rasvjetom i smatramo da bi svake godine trebalo da bude osvijetljen bar po jedan ogranak - kaže Vito Pejaković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada.

Ilija Đukić, predsjednik Savjeta MZ Drakulić, kaže kako je oko 70% naselja osvijetljeno, ali i ističe kako postoji više ogranaka koji su u mraku.

- Građani su išli sa prijedlogom da zajedničkim učešćem između njih i grada budu osvijetljeni ogranci nekoliko ulica, ali to nije prošlo. Iz nadležnog odjeljenja smo dobili odgovor kako za to nema novca - kazao je on.

Nacrtom rebalansa budžeta sredstva za održavanje javne rasvjete koja su planirana planom zajedničke komunalne potrošnje nisu umanjena pa će tako za ove poslove biti izdvojeno oko 400.000 KM. Za troškove električne energije javne rasvjete planirano je izdvojiti 1,4 mil KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.