Izvor: eKapija | Utorak, 16.07.2013.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova web stranica za traženje posla - "Infohouse" kreirao portal Trikorakadoposla.ba

Udruženje "Infohouse" iz Sarajeva pokrenulo je web stranicu www.trikorakadoposla.ba i Facebook profil "3 koraka do posla" koji će poslužiti mladim ljudima da dobiju osnovne informacije koje im mogu biti od krucijalnog značaja prilikom traženja posla.

Osim toga, od aprila ove godine 100 učenika uspješno je prošlo proces testiranja pomoću Diferencijalnih testova sposobnosti (DAT) za profesionalno usmjeravanje i selekciju, navode u saopćenju iz ovog udruženja.

Navode da su kroz sedam različitih testova učenici pokazali svoje sposobnosti verbalnog, numeričkog i apstraktnog rasuđivanja te sposobnost perceptivne brzine i tačnosti, prostornih odnosa i gramatike i pravopisa čime je završena prva faza projekta "Pomak u Starom Gradu - Profesionalna orijentacija mladih aktivista".
Nakon stručne analize psihologa učenici će dobiti kreirane profile svojih sposobnosti koji im mogu pomoći da donesu krucijalnu odluku o daljem studiju i profesionalnom usmjerenju.

Cilj ovog projekta je promocija socijalnog uključivanja mladih do 30 godina na tržište rada te kreiranje programa u oblasti rada i zapošljavanja koji će mladima omogućiti da postanu konkurentniji i kompetentniji na tržištu rada.

Kroz niz aktivnosti ovog projekta mladim ljudima biće omogućeno da nauče osnovne principe aktivnog traženja posla na osnovu edukacija, stručnog testiranja i savjetovanja nakon provedbe profesionalne orijentacije.

U narednim mjesecima kroz informativne sesije učenici će se družiti sa top poslodavcima sa područja općine koji će ovim mladim ljudima prenijeti pozitivna iskustva o pokretanju biznisa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.