NavMenu

Microsoft odgađa objavu prihoda za treće tromjesečje

Izvor: Poslovni dnevnik Četvrtak, 26.10.2006. 12:56
Komentari
Podeli

Microsoft će odgoditi objavu svojih prihoda od prodaje za drugi kvartal čiji se iznos procjenjuje na oko 1,5 milijardi dolara. Objava se odgađa za treće tromjesečje kako bi se rezultati mogli uskladiti s računovodstvenim pravilima. Kako bi potaknuo potražnju za računalima, Microsoft je počeo s izdavanjem kupona koji bi kupcima trebali omogućiti besplatnu ili jeftinu nadogradnju svojeg novog operativnog sustava Vista koji bi se trebao naći u prodaji sljedeće 2007. godine. Računovodstvena pravila zahtijevaju da se objava rezultata odgodi dok se ti kuponi ne isplate ili dok ne isteknu. Procjenjuje se kako 95% računala na svijetu koristi Microsoftove Windowse i odgoda Viste za nakon Božića mogla bi industriji osobnih računala uzrokovati gubitke od oko 4 milijarde dolara.

Želimo osigurati da naši kupci dobiju dobar proizvod za božićne blagdane, rekao je Microsoftov direktor marketinga Brad Brooks. Troškove kupona snosit će Microsoft, a proizvođači računala poput Della i Hewlett-Packarda odlučit će hoće li korisnici dobiti samo popust ili besplatnu nadogradnju. Kuponi će se također dijeliti za paket Office 2007. koji će se u prodaji naći u isto vrijeme kada i Vista.

Prema Microsoftovu programu, korisnici koji kupe osobna računala s Windows XP ili s XP Professional mogu Microsoftu platiti troškove isporuke i dobiti besplatnu nadogradnju za Vistu. Oni koji kupe jeftiniju verziju XP-a mogu dobiti Vistu za upola nižu cijenu. Ubrzo nakon tih najava neki analitičari odmah su smanjili svoja predviđanja za Microsoftov profit u nadolazećem tromjesečju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.