NavMenu

Općina Bihać dodjelila 50 plastenika za lokalne poljoprivrednike

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.07.2013. 11:33
Komentari
Podeli

Općina Bihać nastavlja podršku razvoju poljoprivredne proizvodnje u i ovoj godini i kroz nabavku plastenika za ovdašnje plasteničare, prenosi RTV USK.

Nakon objavljenog javnog poziva na kojeg se prijavilo preko stotinu poljoprivrednih proizvođača, općinski načelnik Emdžad Galijašević juče je potpisao ugovore o dodjeli 50 plastenika površine 100 m2 za pedeset plasteničara iz svih bihaćkih mjesnih zajednica.

- Općina Bihać osigurala je 150.000 KM za nabavku 50 plastenika koji će sadašnjih oko 25.000 m2 pod plastenicima povećati za novih 5.000 m2 , što je itekako značajno povećanje za naše plasteničare. Ovo znači i više povrća proizvedenog u plastenicima, veću ponudu na tržištu i mogućnost da se od rada živi i prehranjuje porodica u ovim teškim vremenima - rekao je načelnik Galijašević.

S obzirom na veliku zainteresiranost plasteničara za dodjelu plastenika, Općina Bihać će, shodno financijskim sredstvima, pokušati do kraja godine nabaviti još plastenika koje bi dodijelila plasteničarima, te bi se na taj način ojačao ovaj vid poljoprivredne proizvodnje.

Svi plastenici trebalo bi da budu isporučeni korisnicima i postavljeni u narednih mjesec dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.