Izvor: eKapija | Srijeda, 10.07.2013.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Banjaluci održana šesta međunarodna naučna konferencija "Savremeni materijali"

(Foto: b)

Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske organizovala je, već tradicionalno, šestu međunarodnu naučnu konferenciju "Savremeni materijali" koja je održana od 4. do 6. jula 2013 godine, u Banjaluci.

Cilj konferencije je sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti savremenih materijala i njihova primjena u nauci, tehnologiji i industriji. U okviru plenarne i poster sesije, učestvovali su eminentni naučnici i stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Od ove godine rad na konferenciji odvija se u okviru tri simpozijuma (simpozijum A: Nauka materije, kondenzovane materije i fizika čvrstog stanja, simpozijum B: Biomaterijali i nanomedicina i simpozijum C: Voda), sa uvodnim predavanjima i poster prezentacijama. Na konferenciji je predstavljeno 149 naučnih radova iz zemlje i inostranstva.

Na konferenciji su predstavljena i dva rada radnika Instituta: "Fitoremedijacija: zelena tehnologija za tretman zagađenih lokaliteta teškim metalima u akvatičnim ekosistemima" i "Globalni trend u ekotehnologiji-kompostiranje organske frakcije komunalnog otpada".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.