Izvor: eKapija | Utorak, 09.07.2013.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uspješno poslovanje sarajevskih preduzeća "Brojler" i "Unis fagas" - Kantonalno ministarstvo privrede obećalo podršku u daljem radu

(Foto: b)

Direktor privrednog društva "Brojler" Zlatan Ivanović pojasnio je da ova domaća proizvodna firma posluje od 1999. godine, da ima oko 250 uposlenih te da se bavi primarnom poljoprivrednom proizvodnjom kroz tov pilića, proizvodnjom pilećeg mesa te pilećih proizvoda i na kraju njihovim transportom i prodajom u 80 njihovih prodavnica.

- Naš je cilj prići što bliže kupcu i to smo ovakvom organizacijom poslovanja, ali i kvalitetom naših proizvoda, uspjeli - istakao je Ivanović te iskazao namjeru da u ovim teškim poslovnim vremenima zadrže postojeći broj uposlenih, ali i ukoliko se uvjeti poslovanja poboljšaju ovaj broj i povećaju.

Naglasio je i potrebu za što hitnijim reorganiziranjem državnih institucija i uspostavljanjem državnog ministarstva za poljoprivredu te za ujednačavanje poticajne politike koja bi, po riječima Ivanovića, trebalo da bude usmjerena samo na proizvođače izvozno orjentisane, kao i uslova poslovanja uopće u FBiH.

Predstavnici oba privredna subjekta su istakli da im je infrastrukturno uređenje jedan od najvećih prioriteta, prenio je portal Indikator.ba.

S tim u vezi, Ivanović je ministru privrede Kantona Sarajevo Emiru Hrenovici predočio gotov projekt za izgradnju separatora za otpadne vode za čiju realizaciju su mu neophodna povoljna kreditna sredstva.

- Uspješni privredni subjekt, kao što je privredno društvo "Brojler" zaslužuje svu pomoć i podršku instutucija vlasti i mi ćemo na tome u budućnosti raditi. Naša saradnja s njima će ubuduće biti intenzivirana u svakom pogledu - dodao je Hrenovica.

(Foto: b)

"Unis-fagas" se bavi proizvodnjom gasnih aparata od kojih 80% izvozi i prodaje širom svijeta. Proizvode aparate po najsavremenijim standardima i prodaje ih pod markicom "Made in Bosnia and Herzegovina".

Po riječima Hrenovice, i jedan i drugi privredni subjekt su dobar primjer kako se uspješno može poslovati, bez obzira na sve poteškoće, a pri tome koristiti domaću pamet i stručnost ljudi koji hoće da rade i stvaraju, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.