NavMenu

"Volkswagen" planira da oživi model "Buggy Up!"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.07.2013. 18:07
Komentari
Podeli

Američki patentni ured je odobrio patent za "Volkswagen"-ov koncept Buggy Up!, što upućuje da "Volkswagen" ima veće planove za ovaj model od pukog predstavljanja koncepta.

"Buggy Up!" je prikazan na Sajmu automobila u Frankfurtu 2011. godine, a u martu 2012. su podnijeli zahtjev za zaštitu patenta. Ovaj model očito predstavlja sjećanje na stare Buggy-je koji su 60-tih godina prošlog stoljeća postali izuzetno popularni na zapadnoj obali SAD-a. Najčešća namjena im je bila vožnja po plaži. Tadašnjeg "Buggy"-ja su konstruisali na temelju "bube", jer je njena platforma okvira bila savršen poligon za realizaciju alternativnih koncepata karoserije.

"Volkswagen" će ovim modelom nastojati da oživi "feel-good factor" koji je imao u SAD-u 60-tih godina zbog modela kao što su "buba", "Camper" i "Buggy". Izvori iz te kompanije već su potvrdili da postoji želja da se Buggy Up! stavi u proizvodnju, međutim čekaju se rezultati istraživanja tržišta koji će pokazati koliko bi otprilike primjeraka prodavali na godišnjoj razini.

Izvor: www.nipex.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.