NavMenu

Bogata programska jesen na Beogradskom sajmu - Šta posjetiti i na kom učestvovati?

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.07.2013. 14:35
Komentari
Podeli

Zatvarajući kapije, pokazalo se uspješnog, Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme, poslednjeg pred sezonski ljetni predah, Beogradski sajam već najavljuje aktivnu i bogatu sajamsku jesen, saopštavaju sa tog sajma.

Prvi jesenji sajam u organizaciji Beogradskog sajma je Međunarodni sajam bezbijednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja (ISEC), koji se, pod već tradicionalnim pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije održava od 25. do 29. septembra.

Svega nekoliko dana kasnije, od 9. do 12. oktobra, pod kupolama Beogradskog sajma će istovremeno biti organizovano čak pet raznorodnih i veoma interesantnih sajamskih manifestacija. U halama I i Ia predstaviće se Međunarodni sajam energetike i Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa (ECOFAIR). Sajamsku halu IV zauzeće GRAFIMA, Međunarodni sajam grafičke i papirne industrije, i BIROEXPO - Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme. Za to vreme će u hali III Beogradskog sajma, i jedan dan kraće, zainteresovane posetioce zaokupiti Međunarodni sajam medicine - MEDIDENT.

Sve je to uvertira za, po pravilu, najveći sajamski događaj godine u Srbiji i jedan od svjetskih događaja - Međunarodni beogradski sajam knjiga - koji će biti održan od 20. do 27. oktobra, a počasni gost će biti Poljska. Dok traje Sajam knjiga, u hali II će trajati i dvije više nego komplementarne sajamske manifestacije - Međunarodni sajam opreme i sredstava za savremenu nastavu (UČILA) i Sajam obrazovanja (ZVONCE).

Novembar će takođe obilježiti nekoliko izvanrednih sajmova. Prvi je svakako Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI), sa Međunarodnom izložbom mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju. Ovaj reprezentativni sajam biće održan od 11. do 17. novembra. Za kraj novembra Beogradski sajam je predvidio ETNO HRANU, Sajam etno hrane i pića, od 26. do 29. novembra, i BIZNIS BAZU, Međunarodni sajam preduzetništva za mala i srednja preduzeća, od 27-29. novembra.

U mesecu u kojem počinje zima, Beogradski sajam (od 5. do 8. decembra) organizuje EXPO-ZIM, na kojem će posjetioci moći da se obavijeste o zimskom turizmu i rekreaciji, da razmene polovnu i kupe novu zimsku opremu i slično, a sve to kao uvod u tradicionalni Novogodišnji vašar, koji će od 14. do 29. decembra ponuditi već dobro poznate sadržaje, kakvi priliče kraju godine i novogodišnjem ugođaju.

To je, međutim, samo onaj deo sajamske ponude u kojoj je Beogradski sajam glavni organizator. Kao suorganizator, izvršni organizator ili kao dobar domaćin Beogradski sajam će za to vrijeme predstaviti još nekoliko takođe reprezentativnih sajamskih priredbi.

Tako će od 11. do 14. septembra kompanija "A&L Expo", u saradnji sa Beogradskim sajmom, organizovati čak četiri specijalizovana sajma, za koja se već može reći da su tradicionalni: PACKTECH EXPO BALKAN (mašine i oprema za pakovanje, ambalaža), CONBAK EXPO BALKAN (mašine, oprema, sirovine, aditivi i začini za pekare, konditore i ugostiteljstvo), HYGEXPO (oprema i materijali za higijenu u industriji) i FRUVEG EXPO BALKAN (međunarodni specijalizovani sajam tehnologije za preradu i skladištenje voća i povrća).

Od 26. do 29. septembra kompanija "Duke & Peterson" u halama I i IV organizuje Sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata (CE&HA) i World of light - International Lighting Fair Serbia (sajam posvećen svim vrstama javnog, unutrašnjeg i dekorativnog osvjetljenja).

Slijede već uobičajeni polugodišnji sajamski događaji poput "Dodira Pariza", međunarodnog kongresa i sajma kozmetike, solarijuma, weelness i spa opreme i nege kose (Eco Design Studio Group, 12-13. oktobra), Dečjeg sajma (SNAR Group i SKY Vision, od 1. do 3. novembra) ili CACIB-a (Međunarodne izložbe pasa svih rasa), 3. novembra, u organizaciji Kinološkog saveza Srbije.

Uporedo sa sajmom Biznis baza u organizaciji Beogradskog sajma, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave od 27. do 29. novembra organizuje Sajam lokalnih samouprava (predstavljanje aktivnosti, resursa i potencijala opština, gradova i regiona Srbije i jugoistočne Evrope).

Prvog decembra održaće se takođe tradicionalni Božićni (Christmas) bazar, prodajni sajam robe široke potrošnje, čiji kompletan prihod, i od prodaje izloženih artikala i od ulaznica, ide u humanitarne svrhe. Organizator je IWC (International Women"s Club), Međunarodni ženski klub iz Beograda. Za 4. decembar, dan prije početka Expo-zima, predviđeno je održavanje Međunarodnog sajma "Ekonomija sporta", koji organizuje Danas Conference Center, a cilj je da se na jednom mjestu okupe korporacije koje su već realizovale velike infrastrukturne sportske projekte u SAD, Velikoj Britaniji, Izraelu, Francuskoj, Portugalu, Rumuniji...

Konačno, moguće su i ad hoc sajamske manifestacije, ili realizacija nekih čije je održavanje odloženo, kao što je to slučaj sa Sajmom erotike (HOT FAIR), koji je bio planiran za početak juna, ali je iz objektivnih razloga odložen za, najverovatnije, decembar. Kriza je svugde i u svemu, pa čak i u erotici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.