Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 08.07.2013.| 11:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vrtić "Pčelice" u Gradišci dobio termoizolacionu fasadu

(Foto: b)

Donatorskim sredstvima kompanija "Bekament" iz Aranđelovca i "Berza-produkt" iz Gradiške postavljena je termoizolaciona fasada na objektu dječijeg vrtića "Pčelice" u Gradišci. Direktor "Berza-produkta" Srđan Lakić, rekao je da ovaj projekat ukazuje na energetsku efikasnost, odnosno kako da se kroz smanjenje potrošnje energije i uštedu ogreva obezbijedi kvalitet i komfor. Lakić se zahvalio "Bekamentu" i svima koji su učestvovali u projektu s ciljem da mališanima omoguće ugodniji boravak u vrtiću.

Vieš od 40 učesnika u ovom projektu radilo je oko mjesec dana besplatno, bez naknade.

Predstavnik marketinga "Bekamenta" Tamara Kareši, rekla je da se uvijek rado odazovu ovakvim akcijama. Ona je navela da je projekat energetske efikasnosti i u Srbiji tek u začetku i da nastoje da edukuju građane i stručna lica koja koriste njihove materijale.

Govoreći o projektu energetske efikasnosti, zamjenik načelnika opštine Gradiška, Goran Đorđić, rekao je da je opština Gradiška 2009. godine potpisala SEAP protokol što znači da se obavezala da će do 2020. da smanji eimisiju CO2 za 20%, a osim toga je i potpisnik lokalnog plana za energetsku efikasnost. Gradiška je među šest opština u RS koje su najviše uradile na ovom planu. On je rekao da predškolska ustanova sa današnjim radovima zaokružuje jedan proces, da su sva tri objekta ove ustanove opremljeni po najvećim evropskim standardima u oblasti energetske efikasnosti.

Direktorica javne predškolske ustanove "Lepa Radić", Dragana Grahovac, takođe se zahvalila na realizovanom projektu - kvalitetnoj fasadi, koja će omogućiti uštede i bolji uslove za boravak djecu. Ona je podsjetila da i druga dva vrtića takođe imaju termoizolacionu fasadu.

U vrtiću "Cipelići" na Senjaku boravi 150 djece, u vrtiću "Pčelice" 96 djece, a u vrtiću u Novoj Topoli 78 djece.

Svečanom završetku radova u vrtiću "Pčelice" prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, Javne predškolske ustanove "Lepa Radić" i preduzeća koja su realizovala ovaj projekat.

"Berza –Produkt" u saradnji sa opštinom Gradiška učestvovaće i u izgradnji Doma za djecu sa posebnim potrebama u Gradišci, a slični projekti biće realizovani i u opštini Srbac.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.