NavMenu

"Swisslion" želi uključivanje nevesinjskih firmi u gradnju objekta za novu prehrambenu fabriku

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.07.2013. 10:02
Komentari
Podeli

Tehnički direktor fabrike "Swisslion Trebinje" Radenko Drašković sastao se u petak (5. jul 2013.) sa nevesinjskim privrednicima kako bi se upoznali sa građevinskom operativom u Nevesinju kao i mogućnostima da se lokalne firme uključe u građevinski dio projekta, ali i druge faze tokom realizacije oživljavanja prehrambene industrije u Nevesinju, javlja "Radio Nevesinje".

Glavni izvođač građevinskih radova na adaptaciji prostora bivše Fabrike steznih glava u Nevesinju, koji bi trebalo da bude prilagođen za potrebe nove fabrike "Swisslion" je trebinjska firma "Herc", a nevesinjske građevinske firme bi trebalo da budu angažovane kao podizvođači radova.

- Želja većinskog vlasnika i rukovodstva "Swisslion"-a je da što više nevesinjskih firmi uključi u projekat - naglasio je Drašković.

Drašković je rekao da su građevinski radovi već počeli i da se sve odvija u predviđenom roku. On je naglasio da tehnolozi iz Milanovca i Vršca već rade na pripremi opreme, tako da se na jesen očekuje puštanje u pogon prve proizvodne linije. Planirana je proizvodnja alkoholnih pića, sokova u tetrapak pakovanjima, majoneze, kečapa, marmelade, flipsa i ratluka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.