Izvor: eKapija | Petak, 05.07.2013.| 09:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Od jeseni 2013. dislocirana nastava Fakulteta informacionih tehnologija u Goraždu

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donijela je juče (4. jul 2013.) odluku o uspostavljanju dislocirane nastave Fakulteta informacionih tehnologija na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te zadužila Ministarstvo za obrazovanje da u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH provede proceduru izbora fakulteta koji će pružati usluge dislocirane nastave.

Vlada je dala saglasnost na izmijenjeni Godišnji operativni i finansijski plan rada JZU "Kantonalna bolnica Goražde" za 2013.godinu i uputila ga Skupštini na usvajanje, uz zaključak da ova zdravstvena ustanova troši sredstva u granici realnih mogućnosti.

Vlada je usvojila i prijedlog Odluke o preuzimanju prava i obaveza osnivača i usklađivanju organizacije i poslovanja JU Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde, kao i Izvještaj o zdravstvenom stanju stanovništva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, koji su takođe upućeni u skupštinsku proceduru, uz zaključak da Zavod za javno zdravstvo utvrdi i preventivne mjere za borbu protiv nezaraznih oboljenja.

Vlada je na sjednici dala konačnu saglasnost na Program obuke u 2013.godini (informatika, engleski i njemački jezik) JU "Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde". Ovaj program, čija je ukupna vrijednost 40.000 KM, realizuje s ciljem povećanja tržišne konkuretnosti određenog broja nezaposlenih osoba bez certificiranog poznavanja savremenih znanja i vještina iz oblasti informatike, te usvajanja i certificiranje znanja stranih jezika, za potrebe tržišta rada.

Ministar za boračka pitanja dobio je od Vlade saglasnost da sa firmom ATTP "Centroprevoz" Goražde potpiše Ugovor o pružanju usluga prijevoza vojnih invalida i članova porodica šehida-poginulih boraca sa prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2013/2014. godinu. Usluge prijevoza na svim registrovanim općinskim, kantonalnim i međuentitetskim linjama: Goražde-Čajniče, Goražde-Foča i Goražde-Ustiprača koristiće 160 korisnika boračko-invalidske zaštite. Ministarstvo za boračka pitanja u ukupnoj cijeni koštanja jednog godišnjeg kupona- iskaznice učestvuje sa 90% sredstava, a za djecu bez oba roditelja Ministarstvo snosi cjelokupne troškove.

Vlada je kraju jučerašnje sjednice imenovala komisiju za provođenje postupka izbora Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, te kupovinom 50 ulaznica podržala humanitarni koncert za liječenje Almira Ušanovića.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.