NavMenu

Talentovani odbojkaš Stojan Vasić igraće za Katar

Izvor: Glas Srpske Petak, 05.07.2013. 08:48
Komentari
Podeli

Mladi sedamnaestogodišnji odbojkaš iz Bijeljine Stojan Vasić proglašen je za najboljeg libera u prvenstvu Katara.

On zajedno sa dvije godine starijim sugrađaninom Nenadom Delićem već godinu nastupa u Odbojkaškom klubu Katar sport klub iz Dohe.

- Sve što sam planirao u sportu za sljedećih pet godina, ostvareno je u proteklih šest mjeseci. Imam uslove kakve u Evropi nemaju ni seniori. Dobio sam poziv za reprezentaciju Katara a presrećan sam što sam proglašen najboljim igračem na poziciji libera. Sve je to bilo munjevito, kao najljepši san - priča Vasić.

Zahvaljujući urođenom talentu i sreći, kako kaže, Vasić se našao u klubu koji će mu omogućiti idealne uslove za napredovanje u sportskoj karijeri.

- Svi najbolji odbojkaši iz cijelog svijeta dolaze u Katar. Od novembra prošle, do maja ove godine boravio sam u Dohi. U Kataru se puno radi na popularizaciji odbojke i mladim sportistima su obezbijeđeni najbolji uslovi. Svi mi konkurišemo za nastup u reprezentaciji. Prije toga treba da se izborim za državljanstvo i pasoš Katara što neće biti problem. Tokom jeseni i zime igrao sam u izbornom takmičenju za selekciju ove male zemlje u Persijskom zalivu i to na poziciji libera. Moja stalna pozicija je, inače, primač servisa. Već ovog ljeta bi trebalo s reprezentacijom Katara da idem na pripreme u Sloveniju, a pred nama su i takmičenja u Tunisu i Saudijskoj Arabiji - kazao je Vasić.

On je u Katar otišao iz drugog razreda Tehničke škole, zahvaljujući, kako kaže, razumijevanju rukovodstva škole i razrednice Stane Petrović.

- Odbojku igram od svoje jedanaeste godine. Slučajno je moj talenat prepoznao nastavnik fizičkog vaspitanja Petar Stanojlović, dok sam bio u Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije". Odbojka mi je sada životno opredjeljenje. Kada napunim osamnaest godina, biću u poziciji da potpišem profesionalni ugovor. Vjerujem da će to biti u aprilu iduće godine - zaključio je Vasić.
Talenat

Vasić je veliki talenat za odbojku iskazao i u Bijeljini, u Odbojkaškom klubu "Radnik", a proglašen je za najboljeg mladog odbojkaša u finalu Malih olimpijskih igara u Trebinju, u 2011. godini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.