NavMenu

SERDA učestvovala na prvom sastanku projekta "Adriatic route" - U saradnji sa Italijom, Hrvatskom i Albanijom akcenat na tematskom turizmu

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.07.2013. 14:49
Komentari
Podeli

U okviru projekta "Jadranska ruta za tematski turizam – ADRIATIC ROUTE", kojeg kao partner u BiH implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, u Padovi je 26. i 27. maja održan prvi transnacionalni projektni sastanak. Sastanku su prisustvovali projektni partneri iz Hrvatske i Italije, uz vodećeg partnera Regiju Epir.

Fokus sastanka bio je na tekućim aktivnostima koje obuhvataju analizu potencijala i kapaciteta regija u kontekstu turizma, te postojećih oblika tematskog turizma.

Tokom skupa razgovarano je i o operativnoj provedbi projekta, finansijskom izvještavanju, te drugim aktivnostima koje će se realizirati tokom naredne dvije godine, te dosadašnjem radu i napretku partnera.

Ovaj projekat se implementira u okviru EU programa jadranske prekogranične saradnje IPA ADRIATIC, a projekat je finansiran u sklopu 2. IPA Adriatic poziva. Projektni partneri osim SERDA-e su još i Provincija Padova (Italija) koja je bila domacin ovoga sastanka, Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA (Hrvatska), Opština Saranda (Albanija) i Regija Marche (Italija), saopšteno je na sajtu SERDA-e.

Projekat se temelji na primjeni novih informacijsko- komunikacijskih tehnologija (ICT), promociji alternativnih formi turizma u jadranskoj regiji i to kroz multimodalni transportni sistem, koji ce uvezati gradove koji učestvuju u ovom projektu. Projektom se želi podržati razvoj turizma u ovoj regiji kroz kreiranje tematskog turizma, pri čemu se poseban naglasak stavlja na gastronomiju.

Kroz projekat će se po prvi put kreirati i razviti jadranska web-GIS platforma (koja će biti dostupna na svim jezicima partnera, uz engleski jezik) s ciljem povezivanja kulture i transportnih sistema regija, što će olakšati dosupnost informacija turistima, te ujediniti turističku ponudu regija koje su obuhvaćene projektom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.