Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 04.07.2013.| 10:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sistem naplate parkinga putem SMS-a u Tesliću do kraja 2013.

(Foto: b)

Izmijenjena odluka o javnim parkiralištima u Tesliću, donesena na posljednjoj sjednici opštinskog parlamenta, trebalo bi da uvede više reda u ovoj oblasti, olakša sistem naplate i rastereti saobraćaj u užem gradskom jezgru.

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove opštine Teslić ističu da odluku prati i pravilnik, a da se posebna novina odnosi na stanare koji parkiraju vozila ispred stambenih zgrada čiji je prostor ubuhvaćen naplatom, a nemaju drugog prostora za parkiranje.

Ovoj kategoriji korisnika izdavaće se besplatne karte za taj lokalitet, dok će na svim drugim parkiralištima morati plaćati punu cijenu parkiranja.

Novom odlukom predviđene su povlaštene karte i za vlasnike poslovnih prostora.

Osim toga, izmijenjenom odlukom o javnim parkiralištima promijenjene su i parking-zone, tako da prva zona obuhvata samo uže gradsko jezgro, dok su svi ostali parkinzi svrstani u drugu zonu.

S ovom novinom promijenjene su i cijene parking-karata, tako da jedan sat parkiranja u prvoj zoni iznosi 1 KM, a u drugoj pola marke.

Cijena mjesečne karte je 20 KM, polugodišnje 70 KM, a godišnje 120 KM i ove vrste karata su najjeftinije u Republici Srpskoj.

Predviđeno je da se do kraja godine u postojeći sistem naplate putem SMS-a uvedu i parking-aparati.

Parking služba u Tesliću počela je sa radom 2009. godine i zapošljava šest ratnih vojnih invalida.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.