Izvor: eKapija | Utorak, 02.07.2013.| 09:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sedam trgovačkih centara u RS snižava cijene proizvoda i do 40%

(Foto: b)

U marketima sedam trgovačkih centara u RS od juče su u okviru akcije "Sniženo za vas - društveno odgovorno" umanjene cijene proizvoda određenog broja osnovih životnih namirnica i nekih higijenskih artikala.

Akcija, nastala kao dogovor trgovačkih lanaca, distributera i proizvođača, rezultirala je značajnim rezovima cijena proizvoda iz osnovnog životnog paketa. Prema trenutnim najavama, neke cijene će ići dolje i do 40%, prenosi portal Indikator.ba.

Kupci će snižene proizvode moći nabaviti u marketima "Mercatora", "Konzuma", "Bartula", "Intereksa", "Mog marketa", "Delhaize BH" i u "Zvorničanki".

Artikli sa sniženom cijenom prepoznatljivi su po letku sa natpisom "Sniženo za vas - društveno odgovorno", koji će se nalaziti na rafama ispod njih.

Iz "Mercatora" su sopštili da su se u okviru ove akcije "Sniženo za vas - društveno odgovorno" odlučili na smanjenje cijena 25 proizvoda. Iz ovog trgovačkog lanca precizirali su da će proizvodima iz kategorije osnovne prehrane, među kojima su hljeb, mesne prerađevine i suhomesnati program, mliječni, zaleđeni i slatki program te napici, cijene biti niže do 33%.

Najveći rezovi će biti napravljeni u grupi proizvoda iz kućne hemije, lične higijene i tekstila, gdje su pojedine cijene snižene od 11 do 39%, saopštili su iz "Mercatora".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.