NavMenu

Manja plata radnicima Administrativne službe grada Banjaluka za 8%

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 01.07.2013. 14:28
Komentari
Podeli

Radnicima Administrativne službe grada Banjaluka (ASBL) od avgusta biće smanjene plate za 8%, saznaju "Nezavisne".

O smanjenju plata radnicima odlučeno je na nedavno održanom sastanku Slobodana Gavranovića, gradonačlenika Banjaluke, i načelnika Odjeljenja u Administrativnoj službi grada, koji je trajao do kasno u noć.

- Razgovarano je o rebalansu budžeta. Definitivno idemo na smanjenje potrošnje, a jednim dijelom i na platama. To je planirano, a da li će tako i ostati do konačnog prijedloga rebalansa, vidjećemo i još jednom ćemo izanalizirati - rekao nam je juče Gavranović.

On je naglasio da će se o tome još razgovarati, ali da će za "određeni" procenat biti smanjene plate, osim ako se ne dođe do procjene da se mogu obezbijediti drugi izvori prihoda.

- Nije to veliko zahvatanje u ukupnoj masi za lične dohotke, ali jeste smanjenje definitvno - rekao je Gavranović.

Inače, ovo je od početka svjetske ekonomske krize treće smanjenje plata zaposlenih u gradskoj administraciji, a drugo ove godine.

Plata zaposlenih prvo je 2009. godine smanjena za 10 odsto, zatim budžetom za ovu godinu primanja su im smanjena za 5 odsto, a ukoliko rebalans budžeta grada Banjaluke prođe lokalni parlament, zaposleni u Administrativnoj službi grada imaće za oko 23 odsto manju platu nego što je to bilo 2008. godine.

Prema podacima Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS, prosječna plata zaposlenih u Administrativnoj službi grada Banjaluka prošle godine bila je 1.311 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.