NavMenu

Održane konsultacije o zakonu o planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji BiH

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.07.2013. 12:32
Komentari
Podeli

Budući zakona o planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji BiH trebalo bi onemogućiti dosadašnju praksu u kojoj je preovladavalo puno strategija, a malo implementacija, rečeno je na sastanku premijera Tuzlanskog kantona, Sead Čauševića i predstavnice UNDP za projekat integriranog lokalnog razvoja, Marine Dimove, Nijaza Avdukića i Rijada Kovača iz Zavoda za programiranje razvoja FBIH. Sastanku su prisustvovali ministri razvoja i poduzetništva Petar Simić i pravosuđa i uprave Alen Taletović sa saradnicima, objavljeno je na portalu Vlade TK.

Povod za sastanak bile su konsultacije o prijedlogu teza zakona o planiranju i upravljanju razvojem u F BiH prije slanja u zakonsku proceduru, a cilj konsultacija koje su već realizovane u sedam kantona je unaprjeđenje razvojnog planiranja i realizacije strategije razvoja na svim nivoima vlasti.

Podržavajući sve do sada urađeno na ovom projektu, ministar Taletović je ukazao na problem koji bi se mogao pojaviti kada je u pitanju odricanje dijela nadležnosti pojedinih kantona.

- U nacrtu zakona nema odredbi o tome ko je nadležan kada neki kanton odbije saradnju - rekao je ministar Taletović i dodao da je spreman za nastavak saradnje uz uključivanje svih ključnih aktera na kantonalnom nivou.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.