Izvor: eKapija | Srijeda, 26.06.2013.| 14:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pokrenut portal Obuke.ba - Svi programi obuka za posao na jednom mjestu

(Foto: b)

Agencija za rad i zapošljavanje BiH danas je predstavila jedinstvenu i najveću bazu ponuđača i tražioca obuka u Bosni i Hercegovini. Veb stranica www.obuke.ba predstavlja iskorak u povezivanju tražioca i davaoca obuka, a sve u cilju efikasnije borbe sa nezaposlenošću.

Svrha veb stranice jeste da podrži razvoj baze podataka o obrazovanju odraslih, omogućavajući BiH firmama i pojedincima pristup opširnijim informacijama o neformalnim programima obuka kao i o stručnim ponuđačima obuka na jednom mjestu.

Putem stranice www.obuke.ba građani i firme će imati informacije o organizacijama za obrazovanje odraslih u BiH, stručnim programima obuka, legislativom, publikacijama i istraživanjima. www.obuke.ba se naslanja na bazu podataka organizatora obuka, sa ponudama za edukacije koje oni trenutno imaju u ponudi, uz mogućnost pretraživanja po različitim parametrima za sve posjetioce stranice.

www.obuke.ba nastala je u sklopu projekta "Podrška obrazovanju odraslih" s ciljem da građanima Bosne i Hercegovine ukaže na mogućnosti koje obrazovanje odraslih nudi i kroz pozitivne primjere naglasi bitnost cjeloživotnog učenja. Projekt je implementiran u saradnji sa USAID-Sida FIRMA Projektom, Agencijom za rad i zapošljavanje BiH, Federalnim zavodom za zapošljavanje, Zavodom za obrazovanje odraslih RS i agencijom "Spektar".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.