NavMenu

Besplatan Internet u Bratuncu, Milićima i Vlasenici

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 26.06.2013. 14:06
Komentari
Podeli

U opštinama Bratunac, Milići i Vlasenica počela je realizacija mini-projekta uvođenja besplatnog Interneta, kao i otvaranje škole za strane jezike u opštini Srebrenica.

Mini-projekat realizuje Međuopštinski tim za razvoj i kandidovanje projekata, uz podršku Centara civilnih inicijativa (CCI).

Projekt-koordinator u CCI-u Ljubinko Đurić rekao je Srni da se pomenuti mini-projekat realizuje u okviru krovnog projekta "Pomirenje i razvoj zajednica-participativni demokratski razvoj u četiri opštine regije Birač 2011-2013", odnosno projektne komponente "Učešće građana u procesima odlučivanja", čiji je glavni realizator organizacija "Karitas".

Đurić je pojasnio da je nosilac projekta opština Srebrenica, te da su partneri u projektu CCI i Udruženje žena "Priroda" iz Bratunca, a finansijer Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

- Četiri ciljane opštine sufinansiraju projekat po 2.000 KM, a 20.000 KM obezbijediće SDC. Na taj način u Milićima, Bratuncu i Vlasenici na gradskom području u određenom opsegu, đacima, studentima i svim drugim zainteresovanim građanima, biće omogućena besplatna konekcija na internet - rekao je Đurić.

On je naveo da je planirano da se u operativnu realizaciju projekta, raspisivanjem tendera i nabavkom opreme, krene krajem avgusta, te da već početkom septembra bude dostupan besplatan internet.

Međuopštinski tim za razvoj i kandidovanje projekata kandidovao je norveškoj Ambasadi u BiH kreirani projekat "Dječija igrališta", kojim je predviđena izgradnja mini-igrališta u opštinama Vlasenica, Milići i Bratunac.

Đurić je naveo da je za ovo područje pripremljen projekat razvoja kozarstva, kojim se planira unapređenje stočarske proizvodnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.