Izvor: eKapija | Utorak, 25.06.2013.| 11:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Redizajnirani "Ford Focus" stiže u 2014.

"Ford" za 2014. priprema redizajn modela "Focus". Više nije nikakvo iznenađenje to što će i ovaj automobil dobiti masku hladnjaka koja karakteriše najnoviju generaciju "Ford"-ovih modela, a za koju mnogi tvrde da liči na onu sa "Aston Martina", izvještava B92.

Sudeći na osnovu fotografija test prototipa koji je gotovo potpuno bez kamuflaže, stilske promjene biće najzastupljenije na prednjem dijelu automobila, prenosti portal Indikator.ba.

Novi dizajn prednje maske dolazi kao posljedica potrebe za usaglašavanjem sa vizuelnim identitetom drugih aktuelnih "Ford"-ovih modela, kao što su nova "Fiesta" ili "B-MAX".

Gornji dio rešetke zauzeće znatno veću površinu u odnosu na sadašnju verziju automobila, zbog čega je donji dio maske, koji se kod aktuelnog modela sastoji iz tri segmenta, takođe izmijenjen. Promjene će obuhvatiti i prednji branik i kućišta svjetala za maglu.

Možemo očekivati da će unutrašnjost "Focusa" takođe biti osvježena novim dezenima i bojama presvlaka, kao i nekim novim sadržajima.

"Ford" je na modelu koji je trenutno u prodaji već tokom 2012. obnovio pogonske sisteme, uvrstivši nove 1.0 litarske trocilindrične EcoBoost motore sa 100 i 125 ks, tako da na polju motorizacije vjerovatno neće biti većih iznenađenja.

Pretpostavlja se da će restilizovani "Ford Focus" biti predstavljen do kraja 2013, da bi prodaja krenula početkom 2014. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.