NavMenu

"Energoinvest" obilježio 29 godina od smrti prvog direktora Emerika Bluma

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.06.2013. 15:05
Komentari
Podeli

Emerik BlumEmerik Blum

Sarajevski "Energoinvest" obilježio je 29 godina od smrti Emerika Bluma, utemeljitelja i prvog direktora "Energoinvesta" i bivšeg gradonačelnika Sarajeva. Delegacija te kompanije je danas položila cvijeće na spomen ploču na groblju Bare, a potom i ispred poslovne zgrade "Energoinvesta", gdje se prisutnima obradio direktor Enes Čengić. Ovom događaju su, osim predstavnika kompanije, prisustvovali i nekadašnji uposlenici i rukovodioci, načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, te privrednici, zvaničnici i predstavnici medija, navedeno je na sajtu ove kompanije.

Čengić je naglasio da je tajna Blumovog poslovnog uspjeha bila u radu, ali u hrabrosti da sprovede ideja koje su donosile napredak, i koje su odudarale od ustaljenih formi.

- Blum je radio više od drugih, ali i razmišljao ispred drugih. Njegov menadžerski koncept je nešto što je model za današnje svjetske korporacije, jer je od malenog projektnog biroa napravio privrednog giganta u svjetskim razmjerima - istakao je Čengić.

Čengić je, između ostalog, rekao i da današnji "Energoinvest" svoj rad mora temeljiti na poslovnosti i kvalitetu.

- U vrijeme velike ekonomske krize, mi smo dobili velike poslove u Albaniji, Iraku, Alžiru i u drugim dijelovima Afrike, djelom što je naše ime ozbiljna referenca, a što možemo zahvaliti ponajviše Blumu. "Energoinvest", Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju obavezu da se sjećaju Emerika Bluma, jer se tako ujedno i sjećamo naše ljepše strane historije ali i vidimo put kako sebi možemo osigurati ljepšu i uspješniju budućnost. Treba učiti od najboljih, a Blum je bio jedan od najboljih kojeg je ova zemlja dala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.