NavMenu

Operacija kino SFF-a kreće u Ravnom - Uskoro filmove gledaju Trebinjci i Livnjani

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.06.2013. 13:44
Komentari
Podeli

Operacija kino, projekat putujućeg kina Sarajevo Film Festivala, proteklih dana obradovala je stanovnike Bosanske Krupe i Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Publika u ovim bh. gradovima uživala je u sjajnim filmskim ostvarenjima, ali i u projekcijama na otvorenom uz besplatan ulaz.

Svake večeri u oba grada projekcije su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, a već od ponedjeljka 24. juna Operacija kino nastavlja turneju u Ravnom. Filmski program koji će trajati do 26. juna prikazivaće se u Zavali kod ulaza u špilju Vjetrenicu.

Publika u svim gradovima ima priliku da prije svake projekcije pogleda i po jedan od tri pobjednička filma programske cjeline Punk Cinema koja je namijenjena mladim filmskim autorima amaterima. Riječ je o filmovima "PK (12) SA", autora Dražena Grujića, "Facebook Takeover", autora Malika Kurta i Almina Vranca te "4", autorica Tine Balte, Arnele Šarkinović i Iris Bevande, saopšteno je na sajtu SFF-a.

Nakon Ravnog, turneja će se nastaviti u Trebinju gdje će se projekcije odvijati od 27. do 29. juna na platou ispred Doma kulture, a posljednji grad je Livno u kojem će se filmovi Operacije kino prikazivati na Trgu kralja Tomislava od 30. juna do 2. jula.

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji Sarajevo Film Festival realizuje u saradnji sa Transylvania International Film Festivalom, Sofia International Film Festivalom i Istanbul International Film Festivalom, a uz podršku MEDIA Mundus EU i Norveške ambasade u Sarajevu.

Programi se razlikuju od zemlje do zemlje, mjesta do mjesta, ali osnova je ista: kvalitetan program i festivalsko iskustvo gledanja filmova postaju garant povratku publike kvalitetnom filmu u kino salama i ljetnim kinima izvan festivalskih dana i uobičajenih festivalskih gradova.

Projekat je nastao s ciljem razvoja filmske umjetnosti u BiH i lakšeg pristupa filma široj publici, što kao krajnji cilj ima povratak kina u našu svakodnevnicu. Na ovaj način, Operacija kino podrazumijeva kino na putu koje ide u susret svojoj publici i nastoji djelovati na područjima u kojima su audiovizuelni sadržaji, na filmskom platnu, do sada bili nedovoljno eksponirani.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.