Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.06.2013.| 09:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren Festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto"

Na gradskom trgu u Bihaću svečanim podizanjem festivalske zastave i uručivanjem ključeva grada umjetnicima, sinoć je počeo jubilarni 15. Festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto", objavljeno je na zvaničnom sajtu općine.

Festival je otvorio Emdžad Galijašević, općinski načelnik Bihaća, uručivši festivalsku zastavu i ključeve grada Bihaća Mujagi Dediću, direktoru Kulturnog centra u Bihaću.

- Bihać je kulturno središte našeg kantona, a najbolja potvrda našeg kulturnog stvaralaštva, pored velikog broja umjetnika i muzičara, jeste i Festival scenskih umjetnosti koje slavi petnaest godina postojanja. Želim svim glumcima i posjetiteljima da uživaju u čarima pozorišta narednih petnaest dana i na taj način pošalju još jednu lijepu razglednicu našeg grada širom BiH i susjednih zemalja - kazao je načelnik Galijašević.

Svečano otvoraranje festivala uveličale su mažoretkinje iz Karlovca, Novog Mesta i Vukovara, limena glazba "Mestna godba" iz Novog Mesta i Vukovara, hor Bišćanke, plesni klub "Žute dunje", te Raif Ferhatović u ulozi Pinokija. Poseban pečat ovogodišnjem otvaranju bihaćkog ljeta dao je koncert Kemala Montena.

U naredne dvije sedmice bihaćka publika imati će priliku vidjeti pozorišne predstave koje su obilježile ovu i prošlu godinu, kao i muzičke koncerte najpoznatijih bosanskohercegovačkih muzičara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.