NavMenu

Amelu Mekiću, Ibrahimu Biogradliću i Milanku Mučibabiću dodijeljene nagrade za sport u BiH

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 20.06.2013. 14:23
Komentari
Podeli

Nagrada za sport, kao najveće priznanje koje BiH dodjeljuje za izuzetan doprinos u razvoju sporta, uručena je Amelu Mekiću, Ibrahimu Biogradliću i Milanku Mučibabiću.

Ministarstvo civilnih poslova BiH dodjelilo je zahvalnice Nedžadu Fazliji i Nerminu Poturu.

Sekretar Ministarstva civilnih poslova BiH Zlatko Horvat, uručujući priznanja, rekao je da zajednički cilj treba da bude pružanje podrške sportskim talentima, stvaranje potrebnih uslova za ostvarivanje vrhunskih rezultata, promocija pozitivnih vrijednosti u sportu, kao i osiguranje kvaliteta, etike i autonomije u sportu.

- Današnja svečana dodjela Nagrade za sport BiH prilika je da istaknemo pojedince koji su, zahvaljujući svom talentu, ali prije svega disciplinovanim radom, uspjeli postići najveće rezultate kojima se danas svi ponosimo. Osim zlatnih medalja i raznih odličja, naše današnje vrhunske sportiste krase visoki ljudski kvaliteti, kao što su etičnost, tolerancija i zajedništvo - istakao je Horvat.

Nagrada za sport BiH je utvrđena Zakonom o sportu BiH, a sama procedura izbora i dodjele definisana je takozvanim bližim kriterijumima za dodjelu nagrade, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Izbor sportista sa izuzetnim doprinosom za razvoj i promociju sporta u BiH izvršila je Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH, Olimpijskog komiteta BiH, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.