NavMenu

"Bosch"-u nagrada za automobilske inovacije za 2013.

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.06.2013. 14:17
Komentari
Podeli

Njemački Auto-Institut i "PriceWaterhouseCoopers" dodijelili su nedavno kompaniji "Bosch" nagradu za automobilske inovacije 2013. u kategorijama "pogonska tehnologija" i "elektrika i elektronika".

- "Bosch" uživa ugled veoma inovativnog dobavljača i njegove su inovacije vrlo visoke kvalitete - rekao je profesor Stefan Bratzel sa Auto-Instituta.

Osim sustava za pomoć pri parkiranju, žiri su također impresionirale inovacije poput dizelskog hibrida i najnovija poboljšanja start-stop sustava, saopšteno je na sajtu "Bosch"-a.

Nagrade su dodijeljene nakon opsežne analize nekoliko dobavljača. Selekcijski odbor pregledao je stotine inovacija vodećih tvrtki. Međutim, sama količina inovacija nije bila jedina stvar koja se uzimala u obzir. Važniji je bio stupanj inovacije i koliko su ti proizvodi daleko od serijske proizvodnje. Mišljenja velikih proizvođača automobila također su igrala ulogu u procjeni. Nagrade je primio Volf Hening Šnajder (Wolf Henning Scheider), član upravnog odbora tvrtke "Robert Bosch". Posvetivši ih svojim marljivim zaposlenicima, Šnajder je izjavio da su te dvije nagrade također i potvrda dvije osnovne "Bosch"-ove vrijednosti inovativne snage i kvalitete.

Dodao je i da će radnici tvrtke "Robert Bosch" i dalje biti inovativna sila u automobilskoj industriji. Osim neprekidnog poboljšavanja motora s unutrašnjim izgaranjem, Bosch radi i na alternativnim pogonima za električna vozila, učinkovitim perifernim sustavima i hidrauličkom hibridu. Osim toga, "Bosch"-ovi su inženjeri usredotočeni na automatiziranu vožnju, kao i na sofisticirana multimedijska rješenja i sučelja usmjerena na korisnika. Primjerice, vozači već sad imaju koristi od preko pola tuceta pomoćnih sustava koji postaju dio standardne opreme ne samo u segmentu vozila visoke klase već i u kompaktnom segmentu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.